Plockchark

Plockchark är vårt nya sortiment lufttorkade och rökta charkuterier gjorda på svenskt kött. Vi skivar dem tunt och packar dem luftigt, så att de blir lätta att lägga upp på charkbrickan, till en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst.

  • Art nr 293 - Lufttorkad karré

    En lagrad svensk karré med fin marmorering.

    Lufttorkad karré

    Art nr. 293

    En lagrad svensk karré med fin marmorering och vår hemgjorda kryddblandning, som tillsammans ger en fyllig smak. Gör sig utmärkt på en charkbricka med blandande charkuterier.

    Karré av gris, salt, kryddor (vitlök), dextros, aromer, buljong, antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 143g kött.

    Sverige

    65g

    200 dagar

    1384kJ/332kcal

    32g

    0,5g

    0,5g

    22g

    7,3g

    6g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 295 - Kallrökt skinka

    En svensk lufttorkad skinka.

    Kallrökt skinka

    Art nr. 295

    En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker för att skapa en härlig smak av ädelgranris. Processen tar tre månader och resultatet är väl värt väntan.

    Skinka helmuskel, salt, kryddor, (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt.

    Sverige

    70g

    60 dagar

    1145kJ/275kcal

    25g

    1g

    1g

    15g

    6,3g

    5,5g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 294 - Lufttorkad skinka

    En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.

    Lufttorkad skinka

    Art nr. 294

    En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Tillsammans med vår blandning av örter och kryddor får skinkan sin egen smakkaraktär. En perfekt produkt till en charkbricka.

    Fläskkött, salt, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301. Till 100g färdigvara har använts 145g kött.

    Sverige

    70g

    200 dagar

    1000kJ/239kcal

    28g

    0g

    0g

    14g

    4,9g

    8g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 265 - Björkrökt skinka

    En skinka med fyllig röksmak.

    Björkrökt skinka

    Art nr. 265

    Den här skinkan röker vi länge över en bädd av björkved. Det ger en fyllig röksmak där björken är framträdande utan att ta över för mycket. Ett spännande och självklart alternativ till charkbrickan.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Sverige

    80g

    28 dagar

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 256 - Havtornsalami

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med havtorn.

    Havtornsalami

    Art nr. 256

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med havtorn. Detta svenska bär trivs vid havet och ger salamin en vacker färg och en lätt smak av citrus och passionsfrukt. Med sin vackra färg gör den sig perfekt på charkbrickan.

    Griskött, salt, havtornsbär 2%, vitlök, kryddor, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 254 - Tryffelsalami

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel

    Tryffelsalami

    Art nr. 254

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel. Tryffelsmaken är rund med tydlig karaktär och salamin passar utmärkt på din charkbricka.

    Griskött, salt, tryffel 1,0%, kryddor, vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, tryffelarom, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.