Förpackade charkuterier

  • Art nr 481 - Rökt korv

    Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.

    Rökt korv

    Art nr. 481

    Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.

    Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten), KÄRNMJÖLKspulver, salt, späcktärningar, druvsocker (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 68%.

    Sverige

    400g

    60 dagar

    1200 kJ/290 kcal

    12 g

    9,3 g

    2,2 g

    23 g

    8,2 g

    2,0 g

    • Taravikt produktemballage

      12 g

    • Taravikt SRS-back

      0,860 kg

    • Antal per back

      14 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x193 mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 485 - Kallrökta pilsnerpinnar

    Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.

    Kallrökta pilsnerpinnar

    Art nr. 485

    Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning över bokspån och torkning över lång tid. Efter tre veckors tillagning framträder rätt mognad, kryddighet och hårdhet. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd.

    Kött från gris, späcktärningar, salt, vitlök, kryddor, maltodextrin, socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. Ätbart skinn. Till 100g färdig vara har använts 165g kött.

    Sverige

    110g

    160 dagar

    2000 kJ/500 kcal

    33 g

    2,5 g

    1,3g

    42 g

    14 g

    3,8 g

    • Taravikt produktemballage

      5g

    • Taravikt SRS-back

      0,710g

    • Antal per back

      12 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108 mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 451 - Rökt korv

    Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.

    Rökt korv

    Art nr. 451

    Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.

    Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten), KÄRNMJÖLKspulver, salt, späcktärningar, druvsocker (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 68%.

    Sverige

    250g

    60 dagar

    1200 kJ/290 kcal

    12 g

    9,3 g

    2,2 g

    23 g

    8,2 g

    2,0 g

    • Taravikt produktemballage

      6g

    • Taravikt SRS-back

      0,764g

    • Antal per back

      12 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.