-
Art nr 481 - Rökt korv
Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.
Rökt korv
Art nr. 481
Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten), KÄRNMJÖLKspulver, salt, späcktärningar, druvsocker (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 68%.
Sverige
400g
1200 kJ/290 kcal
12 g
9,3 g
2,2 g
23 g
8,2 g
2,0 g
Taravikt produktemballage
12 g
Taravikt SRS-back
0,860 kg
Antal per back
14 st
Storlek SRS-back
400x300x193 mm
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
Art nr 485 - Kallrökta pilsnerpinnar
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar
Art nr. 485
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning över bokspån och torkning över lång tid. Efter tre veckors tillagning framträder rätt mognad, kryddighet och hårdhet. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd.Kött från gris, späcktärningar, salt, vitlök, kryddor, maltodextrin, socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. Ätbart skinn. Till 100g färdig vara har använts 165g kött.
Sverige
110g
2000 kJ/500 kcal
33 g
2,5 g
1,3g
42 g
14 g
3,8 g
Taravikt produktemballage
5g
Taravikt SRS-back
0,710g
Antal per back
12 st
Storlek SRS-back
400x300x108 mm
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Art nr 451 - Rökt korv
Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.
Rökt korv
Art nr. 451
Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten), KÄRNMJÖLKspulver, salt, späcktärningar, druvsocker (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 68%.
Sverige
250g
1200 kJ/290 kcal
12 g
9,3 g
2,2 g
23 g
8,2 g
2,0 g
Taravikt produktemballage
6g
Taravikt SRS-back
0,764g
Antal per back
12 st
Storlek SRS-back
300x400x148mm
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
Förpackade charkuterier
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.