Delikatesstilltugg

Ett relativt nytt sortiment hos oss. Kallrökt och lufttorkad salami av högsta kvalitet. Skivad i lite mindre och tunnare skivor. Enkelt att ta med och förvara då det ej behöver hanteras som kylvara.

  • Art nr 361 - Salami

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité

    Salami

    Art nr. 361

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité

    Griskött, salt, vitlök, kryddor,
    antioxidationsmedel E301,
    maltodextrin, druvsocker (majs),
    socker, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      13g

    • Taravikt SRS-back

      0,16kg

    • Antal per back

      14st

    • Storlek SRS-back

      143x210x200mm

    • Information saknas
  • Art nr 362 - Chilisalami

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med chili.

    Chilisalami

    Art nr. 362

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med chili.

    Griskött, salt, kryddor (chili 0,3%),
    vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker,
    kryddextrakt paprika, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      13g

    • Taravikt SRS-back

      0,14kg

    • Antal per back

      14st

    • Storlek SRS-back

      143x210x200mm

    • Information saknas
  • Art nr 364 - Tryffelsalami

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med tryffel.

    Tryffelsalami

    Art nr. 364

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med tryffel.

    Griskött, salt, tryffel 0,6%, kryddor,
    vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker,
    tryffelarom, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      13g

    • Taravikt SRS-back

      0,16kg

    • Antal per back

      14st

    • Storlek SRS-back

      143x210x200mm

    • Information saknas
  • Art nr 365 - Fänkålssalami

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med fänkål.

    Fänkålssalami

    Art nr. 365

    Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med fänkål.

    Griskött, salt, vitlök, kryddor
    (fänkål 1%), antioxidationsmedel E301,
    maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
    konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      13g

    • Taravikt SRS-back

      0,14kg

    • Antal per back

      14st

    • Storlek SRS-back

      143x210x200mm

    • Information saknas
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.