Delikatesstilltugg

Ett relativt nytt sortiment hos oss. Kallrökt och lufttorkad salami av högsta kvalitet. Skivad i lite mindre och tunnare skivor. Enkelt att ta med och förvara då det ej behöver hanteras som kylvara.

  • Art nr 361 - Salami

    Salami

    Art nr. 361

    Griskött, salt, vitlök, kryddor,

    antioxidationsmedel E300, E301,

    socker, konserveringsmedel E250.

    Till 100g färdig vara har använts 142g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

    • Taravikt SRS-back

    • Antal per back

    • Storlek SRS-back

    • Information saknas
  • Art nr 363 - Lime & pepparsalami

    Lime & pepparsalami

    Art nr. 363

    Griskött, salt, kryddor (peppar 1%,
    limepure 0,6%), vitlök,
    antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker,
    limearom, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

    • Taravikt SRS-back

    • Antal per back

    • Storlek SRS-back

    • Information saknas
  • Art nr 362 - Chilisalami

    Chilisalami

    Art nr. 362

    Griskött, salt, kryddor (chili 0,3%),
    vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker,
    kryddextrakt paprika, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

    • Taravikt SRS-back

    • Antal per back

    • Storlek SRS-back

    • Information saknas
  • Art nr 364 - Tryffelsalami

    Tryffelsalami

    Art nr. 364

    Griskött, salt, tryffel 0,6%, kryddor,
    vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker,
    tryffelarom, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

    • Taravikt SRS-back

    • Antal per back

    • Storlek SRS-back

    • Information saknas
  • Art nr 365 - Fänkålssalami

    Fänkålssalami

    Art nr. 365

    Griskött, salt, vitlök, kryddor
    (fänkål 1%), antioxidationsmedel E301,
    maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
    konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    60g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

    • Taravikt SRS-back

    • Antal per back

    • Storlek SRS-back

    • Information saknas
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.