I hjärtat står vi bakom charkdisken.

Vår resa började 1936 när farfar Agnar och farmor Inga Pettersson öppnade dörren till Haga Charkuteri i Göteborg. Kunder skulle med tiden komma i en allt stridare ström för att ta del av farfars charkuterier. Och det fanns alltid plats för samtal – om vädret, livet i Haga och lite allt möjligt. Redan där och då föddes omsorgen om våra kunder och hantverket.

Mycket är annorlunda idag, men i hjärtat står vi fortfarande bakom charkdisken. Vi lyssnar ödmjukt, berättar om vårt hantverk och bjuder folk på det lilla extra. Allt för att du ska få en godare upplevelse av svenska charkuterier – tillagade enligt fina traditioner där vi sätter den svenska smakupplevelsen främst.

 

Vi vill ge dig en personlig smakupplevelse.

Mitt uppdrag är att tillaga charkuterier på svenskt vis. I vår charkdisk finns ett rikt utbud av charkuterier, så vi hoppas det alltid ska finnas något som faller en i smaken. Jag hjälper dig att hitta din personliga favorit genom att visa prov på djup kunskap inom hantverket och ha stort fokus på att utveckla smaken. Vi låter alla fem sinnen samspela genom hela skapandet, från råvara till färdig skinka. Det blir godare då.

Välkommen till charkdisken!

Hans, charkuterist i tredje generationen

Konnässörerna prisar vårt hantverk i Chark-SM

Ända sedan första Chark-SM 2001 har juryer bestående av bland andra matskribenter och konsumenter hyllat våra charkuterier. Förra året kammade vi hem 15 st guld och 7 st silver medaljer – ytterligare ett fint bevis på att vi är på rätt väg. Här nedan ser du alla medaljer genom åren.

Läs mer om Chark-SM.

  • Guld 2018
  • Silver 2018
  • Svensk Mästare 2016
  • Guld 2016
  • Guld 2014
  • Silver 2014
  • Brons 2014
  • Guld 2012
  • Silver 2012
  • Brons 2012
  • Guld 2010
  • Brons 2010
  • Svensk mästare 2008
  • Guld 2008
  • Silver 2008
  • Brons 2008
  • Svensk Mästare 2006
  • Guld 2006
  • Silver 2006
  • Brons 2006
  • Svensk Mästare 2004
  • Guld 2004
  • Silver 2004
  • Brons 2004