Mersmak på julen

Allt fler vill krydda det traditionella julbordet med nya smaker – det gillar vi!

Jul-Reuben på vörtbröd

Surkål och vörtbröd passar fint ihop, eftersom sötman från brödet rundar av syran i kålen. Tillsammans med flera skivor Mor Matildas kokta julskinka, smält lagrad ost, senapsmajonnäs och pickles balanseras smakerna till ren njutning med julkaraktär.

 

Klicka här eller på bilden för recept >

Rullsylta med grönkålssallad & clementin- och stjärnanisdressing

Julmat kan lika gärna vara lätt som tung. Här har vi ett fräscht alternativ där tunna skivor klassisk och julkryddad rullsylta får sällskap av grönkål, persilja och morotsstrimlor, som ger ett härligt tuggmotstånd. Tillsammans med en syrlig clementindressing blir rätten lätt, julig och spännande.

 

Klicka här eller på  bilden för recept >

 

Bao med Srirachajulskinka

Vad koriander, sriracha och lättpicklade grönsaker har på julbordet att göra? Tja, vi tycker om att utmana traditionerna med nya smaker. Det här är en fräsch och exotisk kombination som förenar hetta från sriracha med köttets sälta och krispiga grönsaker i mjuka, ångkokta brödbullar.

 

Klicka här eller på bilden för recept >

 

Smörrebröd med vildsvinsjulskinka

Här får det fylliga vildsvinet sällskap av en rödkålskompott med juliga smaker som nejlika, pomerans och kanel. En skiva äpple, råhyvlad rödkål och picklade senapsfrön ger syra och krispighet. Smörrebrödet passar lika bra på julbordet som till en glögg eller som tilltugg.

 

Klicka här eller på bilden för recept >

 

Julkyckling med apelsin

Klicka här eller på bilden för recept >