Mor Matildas Kokta julskinka med krämiga vintergrönsaker & gulbeta

Ingredienser

250g morötter
250g palsternacka
250g rotselleri
Majonnäs ca 3 dl
Crème fraiche ca 1,5 dl
Pickles 1,5 dl
Grov senap 3 msk
Gulbeta 2 st.
1 pkt Mor Matildas Kokta julskinka
1 ask ärtskott

Instruktion

Skär morot, palsternacka och rotselleri i ca 1,5cm stora bitar. Koka dessa så de har ett lätt tuggmotstånd och kyl direkt. Tänk på att de olika rotfrukterna har olika koktid, börja med morötterna, sedan palsternackan och sist rotsellerin.

Blanda sedan de kylda rotfrukterna med majonnäs, crèmefraiche, grovhackade pickles och grov senap till en krämig konsistens (tillsätt eventuellt mer majonnäs och crèmefraiche om det behövs). Smaka av med salt och svartpeppar.

Hyvla skalad gulbeta så tunt som möjligt och låt stå i kallt vatten i kylen i minst 30min.

Tillagning & montering

Lägg julskinkan fint på ett fat tillsammans med de krämiga vintergrönsakerna och toppa med gulbetan och lite ärtskott.