Ingredienser
250g morötter
250g palsternacka
2 dl apelsinjuice
1 pkt saffran (0,5g)
0,5dl japansk soja
Saften från en halv citron
1 pkt Lättrökt julkyckling
1 msk mald sanshopeppar
Instruktion
Skär stavar av morot, palsternacka. Blanda 2 dl apelsinjuicekoncentrat med 2 dl vatten. Tillsätt saffran, japansk soja och saften från en halv citron. Ta några varv med svartpepparkvarnen.
Lägg morötterna i en ugnsform och palsternackan i en annan. De har olika tillagningstid.
Häll saffranslagen över rotfrukterna. Baka morötterna i ugn på 200 grader i ca 20–25 min, baka palsternackorna på samma temperatur i ca 15–20 min. De ska ha ett behagligt tuggmotstånd när de är klara. Sila av och kyl ner saffranslagen. Den används som dressing till bufférätten.
Tillagning & montering
Lägg den lättrökta julkycklingen på ett fat och lägg på rotfrukterna samt ringla över dressingen. Lägg sashopepparen i en tesil och krydda försiktigt på kycklingen. Använd ärtskott till garnering.