Ingredienser

250g morötter

250g palsternacka

2 dl apelsinjuice

1 pkt saffran (0,5g)

0,5dl japansk soja

Saften från en halv citron

1 pkt Lättrökt julkyckling

1 msk mald sanshopeppar

 

Instruktion

Skär stavar av morot, palsternacka. Blanda 2 dl apelsinjuicekoncentrat med 2 dl vatten. Tillsätt saffran, japansk soja och saften från en halv citron. Ta några varv med svartpepparkvarnen.

Lägg morötterna i en ugnsform och palsternackan i en annan. De har olika tillagningstid.

Häll saffranslagen över rotfrukterna. Baka morötterna i ugn på 200 grader i ca 20–25 min, baka palsternackorna på samma temperatur i ca 15–20 min. De ska ha ett behagligt tuggmotstånd när de är klara. Sila av och kyl ner saffranslagen. Den används som dressing till bufférätten.

Tillagning & montering

Lägg den lättrökta julkycklingen på ett fat och lägg på rotfrukterna samt ringla över dressingen. Lägg sashopepparen i en tesil och krydda försiktigt på kycklingen.  Använd ärtskott till garnering.