Rullsylta med blodapelsin och variation på kålrot

Ingredienser

250g kålrot
½ gul lök
1 msk smör
Citronjuice 1 tsk
2 apelsiner/blodapelsiner
1 pkt rullsylta

Instruktion

Kålrotspuré
Skala och skär en kålrot i mindre bitar. Koka bitarna mjuka ihop med en halv gul lök, skalad. När allt är riktigt mjukt mixas purén helt slät med lite av kokspadet samt en matsked smör och några droppar neutral matolja. Smaka upp med salt och svartpeppar samt citronjuice.

Skala kålrot och hyvla så tunt som möjligt. Kyl sedan dessa i kallt vatten i kylen i minst 30 min. Skär ut filéerna av två blodapelsiner/apelsiner.

Montering

Lägg skivorna av rullsyltan på ett fat. Lägg på den hyvlade kålroten och ringla över kålrots purén och garnera med filéerna av apelsinerna.