Jul-Reuben på vörtbröd

Surkål och vörtbröd passar fint ihop, eftersom sötman från brödet rundar av syran i kålen. Tillsammans med flera skivor Mor Matildas kokta julskinka, smält lagrad ost, senapsmajonnäs och pickles balanseras smakerna till ren njutning med julkaraktär.

Ingredienser (4 pers)

Vörtbröd, 8 skivor
Mor Matildas kokta julskinka (färdigskivad) ca 24 st skivor
Surkål 6 dl
Vällagrad julost 12 st skivor
Bladpersilja, plockad, 2 dl
Gräslök, finhackad, 0,5 dl
Cornichons

Senapsdressing:
Majonnäs 3 dl
Grov senap 1 dl
Nymald svartpeppar

Instruktion:

Blanda ihop alla ingredienser till senapsdressingen.
Lägg surkålen i en kastrull och värm på.
Stryk ett tunt lager med senapsdressingen på samtliga vörtbrödskivor.
Lägg ihop julskinkan i fyra högar ca 6 skivor i varje hög, placera på en ugnsplåt.
Skiva över ett 3 st skivor vällagrad julost på varje skinkhög.
Värm i ugn i 150 grader så osten smälter.
Lägg ut fyra vörtbrödsskivor.
Blanda i den finhackade gräslöken samt den plockade bladpersiljan i surkålen.
Lägg på surkål på 4 vörtbrödskivor. Fördela en skinkhög ovanpå surkålen.
Dra ett par var med svartpepparkvarnen!
Toppa med surkål.
Lägg sedan på resterande vörtbrödsskivor och tryck till lätt.
Servera med contichons och senapsdressing.