Rullsylta med grönkålssallad & clementin- och stjärnanisdressing

Julmat kan lika gärna vara lätt som tung. Här har vi ett fräscht alternativ där tunna skivor klassisk och julkryddad rullsylta får sällskap av grönkål, persilja och morotsstrimlor, som ger ett härligt tuggmotstånd. Tillsammans med en syrlig clementindressing blir rätten lätt, julig och spännande.

Ingredienser (4 pers)

Jakobsdals färdigskivade rullsylta 2-3 pkt
Grönkål plockad i mindre bitar 3 dl
Bladpersilja plockad 1 dl
Morot strimlad 1 st.
Gräslök i stavar 0,5 dl

Clementindressing:
Clementinjuice (går att ta apelsinjuice med om man inte hittar clementiner att pressa) 2 dl
Kallpressad rapsolja 1 dl
Mald stjärnanis 1 krm
Dijonsenap 1 msk
Äppelcidervinäger 1 tsk

Instruktion

Koka ihop clementinjuicen till ca 0,5 dl återstår, kyl.
Blanda i den malda stjärnanisen, dijonsenap. Blanda väl. Rör droppvis i den kallpressade rapsoljan.
Smaka av med äppelcidervinäger samt lite salt.

Montering

Placera ut rullsyltan på 4 st tallrikar.
Blanda ihop grönkål, bladpersilja, strimlad morot samt gräslöksstavarna i en bunke.
Tillsätt ett par matskedar clementindressing och blanda.
Placera en hög med salladsblandningen på mitten av tallriken.
Fördela ut dressingen över rullsyltan efter behov och tycke!
Garnera med granatäpplekärnor om så önskas.