Nyheter & Press

Fira Bror Jakob och tävla på Instagram

Publicerad 2017-07-09

Fixa en namnsdagsmacka och vinn 300 kr*
Den 25 juli har Jakob namnsdag. Hjälp oss fira. Hur tycker du att en namnsdagsmacka skall se ut? Använd fantasin, skapa, fotografera och vinn.

Så här tävlar du

1. Följ oss…

Läs mer

Jakobsdals Charkuteri får hederspris för Bjudpack på Mitt Kök-mässan

Publicerad 2015-11-09

Husmansbord, som utser Sveriges bästa landskapsmat, delade igår ut hederspris till Jakobsdals Charkuteri på Mitt Kök-mässan i Stockholm. Priset tilldelades nyheten Kallrökt skinka som ingår i det nya konceptet svenska charkuterier i sortimentet Bjudpack. Motiveringen löd ”Hederspris till skinkans lov, kall rök och tunna skivor med svenskt kött i fin-förpackning”. – Vi är superstolta…

Läs mer

En liten godare skinka skall ge BRIS en hel kurator

Publicerad 2015-09-22

Förra året inledde vi på Jakobsdals Charkuteri ett samarbete med BRIS. I våras skapades därför en butikskampanj med syfta att samla in pengar till BRIS. Vi skänkte 1 kr per sålt hekto skinka under kampanjperioden. Målet var att finansiera en kuratortjänst på heltid till Bris. Vårens kampanj gav hela 375 990…

Läs mer

Nyhet – finskurna, svenska charkuterier

Publicerad 2015-06-22

Vi tycker att våra svenska charkuterier förtjänar att ätas i fler sammanhang än på smörgåsen. Därför lanserar vi nu produktlinjen Svenska Charkuterier. Det är en serie finskurna delikatesscharkuterier som är redo att njutas precis som de är, ett svenskt alternativ till italienska och spanska charkuterier.

–  Önskan att välja svenskt…

Läs mer

Jakobsdals Charkuteri skänker en halv kurator till BRIS

Publicerad 2015-06-04

Efter ett engagerande möte med BRIS förra året bestämde vi oss för att vi ville göra vad vi kunde för att bidra till BRIS arbete. Bris har behov av fler utbildade kuratorer, och därför satte vi som mål att finansiera en en kurator…

Läs mer

Vi samlar in pengar till Bris

Publicerad 2015-04-21

MM-Kokta-skinka-PB-BRIS BJ-Rökta-skinka-PB-BRIS

För varje förpackning av vår Mor Matilda kokta skinka eller Bror Jakob rökta skinka skänker vi 1 kr (lite till faktiskt, 1 kr per hekto!) Vi har kampanj under två…

Läs mer

Jakobsdals Charkuteri samarbetar med BRIS

Publicerad 2015-02-10

Under hösten inledde vi ett samarbete med BRIS. Jakobsdals är ett familjeföretag, och vi tycker att de viktigaste personerna i en familj är barnen. De är framtiden och samtidigt är de helt beroende av vuxnas stöd, skydd och välvilja för att kunna må bra och utvecklas. Tyvärr är det…

Läs mer

Guld i Chark SM!!

Publicerad 2014-11-04

GULD_RGB_2014

I torsdags fick vi äran att ta emot 10 GULDMEDALJER på Chark SM!! Överst på prispallen i olika kategorier stod bl a Mor Matildas kokta skinka, Bror Jakobs rökta skinka och Haga-Petters knäckigt goda Pilsnerpinnar. Och så även Julköttkorv. Vi…

Läs mer

Varför svenskt kött?

Publicerad 2014-10-09

svensk-MM-BJ

Har du sett kampanjen vi har haft tillsammans med Svenskt kött? På några av våra mest populära smörgåsskinkor har vi under två veckor fäst en liten minifolder med 10 skäl att välja svenskt kött. Foldern är framtagen tillsammans med Svenskt kött….

Läs mer

Idag firar vi Matilda!

Publicerad 2014-03-14

Idag firar vi Matildas namnsdag med tårta och hissad flagga.

”Mor Matildas, tack!”, är en av de vanligaste fraserna vid charkdisken, det är en svensk klassiker för att den är tillagad på traditionellt vis med kunskapen från flera generationer.
Skinkan har en finstämd balans mellan sött och salt. Finns även som…

Läs mer