Påskvåffla med brynt smör & friterad persilja

Publicerad 2023-04-05

Påskvåffla med brynt smör & friterad persilja

INGREDIENSER

1 person
1 våffla
4 st skivor Mor Matildas griljerade påskskinka
100g smör
2st äggulor
1tsk dijonsenap
salt
1 dl persilja
2 msk olivolja
Rostade sesamfrön

INSTRUKTION

Lägg smöret i en kastrull och smält det. Fortsätt att värma smöret på medelhög temperatur under regelbunden vispning tills smöret är gyllenbrunt. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna i rumstemperatur. Vispa samman äggula och dijonsenap. Tillsätt smöret i en tunn stråle under kraftig omrörning. Smaka av med salt. Plocka persiljan och fritera dem i olivoljan, så att de behåller färgen. Lägg dem på hushållspapper.

MONTERING

Gör en våffla och lägg den på en tallrik. Lägg på Mor Matildas påskskinka, ringla över den brynta smöremulsionen, strö över den friterade persiljan och toppa ev med lite rostade sesamfrön. Klart!