Ingredienser

250g morötter

250g palsternacka

250g rotselleri

Majonnäs ca 3 dl

Crème fraiche ca 1,5 dl

Pickles 1,5 dl

Grov senap 3 msk

Gulbeta 2 st.

1 pkt Mor Matildas Kokta julskinka

1 ask ärtskott

 

Instruktion

Skär morot, palsternacka och rotselleri i ca 1,5cm stora bitar. Koka dessa så de har ett lätt tuggmotstånd och kyl direkt. Tänk på att de olika rotfrukterna har olika koktid, börja med morötterna, sedan palsternackan och sist rotsellerin.

Blanda sedan de kylda rotfrukterna med majonnäs, crèmefraiche, grovhackade pickles och grov senap till en krämig konsistens (tillsätt eventuellt mer majonnäs och crèmefraiche om det behövs). Smaka av med salt och svartpeppar.

Hyvla skalad gulbeta så tunt som möjligt och låt stå i kallt vatten i kylen i minst 30min.

Tillagning & montering

Lägg julskinkan fint på ett fat tillsammans med de krämiga vintergrönsakerna och toppa med gulbetan och lite ärtskott.