• Chimichurriskinka

    Marinerad i whisky, fylld och smaksatt med chimichurri.

    Chimichurriskinka

    Art nr.

    En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar som vi marinerar i whisky. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning
    bestående av skinkfärs blandad med chimichurrikrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.

    Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt, (muskot), lök, persilja, oregano, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rök arom av lönn och ek.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    Art nr. 531

    Ca 3,4kg

    • Information saknas
  • Tomat- & ramslökskinka

    Fylld och smaksatt skinka med tomat och ramslök.

    Tomat- & ramslökskinka

    Art nr.

    En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning bestående av skinkfärs blandad med tomat och ramslökskrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.

    Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), tomat, kryddor, örter, glukossirap, veg. buljong, dextros, salt, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Information saknas
  • Grillad rostbiff

    En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.

    Grillad rostbiff

    Art nr.

    Denna rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge. Därefter grillas den försiktigt och sist rullas den i Jakobsdals egna kryddblandning.

    Nötinnanlår, salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    1

    • Information saknas
  • Vinmarinerad rostbiff

    En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.

    Vinmarinerad rostbiff

    Art nr.

    Denna vinmarinerade rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge i vin. Därefter grillas den försiktigt.

    Nötinnanlår, vin 3% (SULFIT), salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    1

    • Information saknas
  • Rökt skinka

    Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott.

    Rökt skinka

    Art nr.

    Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott. Varmröks på galler och griljeras med en söt blandning smaksatt med enbär, päron och granskott. Skinkan har en smak och doft som för tankarna till den svenska skogen.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, päronpuré,

    socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,

    E301, ginarom, granskott, enbär, citrusfibrer,

    granskottsarom, kryddor, stabiliseringsmedel E415, E451,

    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    600kJ/140kcal

    21g

    3,4g

    2,5g

    6,0g

    2,4g

    3,4g

    1

    • Information saknas
  • Björkrökt skinka

    Den här skinkan röker vi över björkspån i ett halvt dygn. Det ger en stark röksmak, balanserad sälta och precis rätt tuggmotstånd. 

    Björkrökt skinka

    Art nr.

    Björken är ett av våra vanligaste träd och en symbol för den svenska naturen. När Dan i vårt innovationsteam fick en massa björk av sin granne, ville han testa att skapa en ursvensk skinka rökt på björkspån. Det som var ett hemmaprojekt blev en intern favorit med sin tydliga röksmak och sälta. Men den goda smaken, som påminner om att sitta runt en lägereld, har sitt pris. Björkspånen slocknar lätt och måste ständigt övervakas under de 8-12 timmar tillagningen tar. Vi tycker att det är väl värt besväret.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Information saknas
  • Primörterrin

    En modern svensk klassiker tillagad av fina bitar fläsklägg, nötytterlår och sparris med smak och utseende som sticker ut.

    Primörterrin

    Art nr.

    Trots att vi gärna hämtar inspiration från hela världen, vänder vi ofta blicken mot våra egna traditioner. En sådan inre resa var startpunkten för vår Primörterrin. Idén kom från den klassiska pressyltan och vi frågade oss varför den bara uppträder till jul. Det kändes synd, eftersom tillagningen erbjuder så många möjligheter. Vi bestämde oss för att ta tillvara på dem och  valde ut fläsklägg och fina bitar av nötytterlår med insprängt fett. De blandade vi med sparris och en kryddblandning med bland annat gurkmeja och paprika. Resultatet är en lättskivad terrin med komplex smal och vacker färg som sticker ut i charkdisken.

    Fläskkött 66%, nötkött 19%, salt, sparris, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, paprika, lök, kryddextrakt (muskot, gurkmeja), arom, konserveringsmedel E250.

    Sverige

    800kJ/200kcal

    19g

    2,5g

    1,5g

    12g

    5,0g

    3,3g

    1

    • Information saknas

    Art nr. 532

    Ca 3,4kg

    • Information saknas

    Art nr. 576

    ca 5,0kg

    • Information saknas

    Art nr. 577

    ca 5 kg

    1

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

      Framställning står här
    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.