• Rökt nötrulle

    En naturligt formad och saftig nötrulle med en äkta känsla i varje skiva.

    Rökt nötrulle

    Art nr.

    Traditionellla nötrullar som tillagas och

    röks till en nyanserad smak.

    Nötrulle (95%), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,8g

    1,0g

    1,8g

    0,7g

    3,3g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Rökt bog

    Varmrökning på galler i sin naturliga form lockar fram en kraftfull smak.

    Rökt bog

    Art nr. 550

    En mager skinka som inte tumlas, vilket ger en köttigare konsistens. Den varmröks på galler precis som den är, utan nät och i sin naturliga aptitretande form. Röken kan då tränga in på djupet och ge skinkan en kraftfull karaktär.

    Fläskkött (95%) , salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliserings-
    medel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    490 kJ/120 kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    ca 1700g

    <+8°C

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Grillad pastrami

    Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.

    Grillad pastrami

    Art nr. 553

    Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.

    Kotlett av gris 96%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor (lök), kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    540kJ/130kcal

    19g

    2,2g

    2,2g

    4,8g

    1,7g

    2,8g

    ca 1,5 kg

    1

    • Information saknas
  • Grillad kycklingfilé

    Gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Grillad kycklingfilé

    Art nr. 7892

    Gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Kycklingbröst (95%), salt, druvsocker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, arom, kryddor, kryddextraxt (muskot), lök, maltodextrin (majs, potatis) vitlök, paprika, socker, persilja, oregano, chili, surhetsreglerande medel (E 330), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    480kJ/110kcal

    21g

    1,7g

    1,6g

    1,9g

    0,7g

    3,5g

    80g

    • Information saknas
  • Grillad kycklingfilé, chimichurri

    Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Grillad kycklingfilé, chimichurri

    Art nr. 589

    Kycklingbröst (95%), salt, druvsocker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, arom, kryddor, kryddextrakt (muskot), socker, ättika, vitlök, vatten, modifierad majsstärkelse, lök, persilja, oregano, chili, förtjockningsmedel E415, surhetsreglerande medel E330, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    480kJ/110kcal

    21g

    1,7g

    1,6g

    1,9g

    0,7g

    3,5g

    2kg

    • Information saknas
  • Chimichurriskinka

    Marinerad i whisky, fylld och smaksatt med chimichurri.

    Chimichurriskinka

    Art nr.

    En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar som vi marinerar i whisky. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning
    bestående av skinkfärs blandad med chimichurrikrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.

    Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt, (muskot), lök, persilja, oregano, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rök arom av lönn och ek.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

  • Tomat- & ramslökskinka

    Fylld och smaksatt skinka med tomat och ramslök.

    Tomat- & ramslökskinka

    Art nr.

    En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning bestående av skinkfärs blandad med tomat och ramslökskrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.

    Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), tomat, kryddor, örter, glukossirap, veg. buljong, dextros, salt, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Information saknas
  • Vinmarinerad rostbiff

    En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.

    Vinmarinerad rostbiff

    Art nr.

    Denna vinmarinerade rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge i vin. Därefter grillas den försiktigt.

    Nötinnanlår, vin 3% (SULFIT), salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    1

    • Information saknas
  • Rökt skinka

    Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott.

    Rökt skinka

    Art nr.

    Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott. Varmröks på galler och griljeras med en söt blandning smaksatt med enbär, päron och granskott. Skinkan har en smak och doft som för tankarna till den svenska skogen.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, päronpuré,
    socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
    E301, ginarom, granskott, enbär, citrusfibrer,
    granskottsarom, kryddor, stabiliseringsmedel E415, E451,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    600kJ/140kcal

    21g

    3,4g

    2,5g

    6,0g

    2,4g

    3,4g

    1

    • Information saknas
  • Björkrökt skinka

    Den här skinkan röker vi över björkspån i ett halvt dygn. Det ger en stark röksmak, balanserad sälta och precis rätt tuggmotstånd. 

    Björkrökt skinka

    Art nr.

    Björken är ett av våra vanligaste träd och en symbol för den svenska naturen. När Dan i vårt innovationsteam fick en massa björk av sin granne, ville han testa att skapa en ursvensk skinka rökt på björkspån. Det som var ett hemmaprojekt blev en intern favorit med sin tydliga röksmak och sälta. Men den goda smaken, som påminner om att sitta runt en lägereld, har sitt pris. Björkspånen slocknar lätt och måste ständigt övervakas under de 8-12 timmar tillagningen tar. Vi tycker att det är väl värt besväret.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Information saknas
  • Gallerrökt skinka, pepparkryddad

    Karaktärsstark skinka med originella skivor och krossad peppar.

    Gallerrökt skinka, pepparkryddad

    Art nr. 555

    Tillagad av rostbiff och fransyska av svenskt fläskkött. De hela bitarna rullas i krossad peppar innan vi lägger dem efter varandra för att bevara den naturliga formen. Skinkan röks sedan utan nät. Det gör att en djup röksmak träder fram under den kryddiga ytan.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    svartpeppar, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20 g

    1,8 g

    1,6 g

    2,2 g

    0,7 g

    3,5 g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Gallerrökt skinka, mörkrostad

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn.

    Gallerrökt skinka, mörkrostad

    Art nr. 557

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn. En fyllig röksmak och en välbalanserad sälta i balans med lönnsirap,  ger varje skiva en fyllig och smakrik upplevelse.

     

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt
    (muskot), konserveringsmedel E250, lönnsirap
    (socker (79%), vatten, arom, rörsockersirap, salt).
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    470kJ/110kcal

    20g

    3,1g

    2,5g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    ca 2000g

    1

    • Information saknas
  • Kokt saltrulle

    Traditionellt rundstycke av nöt som har en fin och välbalanserad sälta.

    Kokt saltrulle

    Art nr. 560

    Kokas varsamt i en välbalanserad lag som

    skapar fin sälta åt detta traditionella

    rundstycke av nöt.

    Nötrulle (93%), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Sverige

    460 kJ/110 kcal

    21g

    1,8g

    1,0g

    1,8g

    0,7g

    3,3g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kallrökt Skinka

    Röken från ädelgranris slår an en lätt tjärton.

    Kallrökt Skinka

    Art nr. 590

    Lufttorkad skinka som saltas och kallröks i ett typiskt röktorn där ädelgranris från Schwarzwaldskogen slår an en lätt tjärton. Efter tre månader är skinkan klar att avnjutas.

    Skinka helmuskel, salt, kryddor (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt. Till 100g färdigvara har det använts 130g kött.

    Sverige

    1122kJ/270kcal

    25g

    1,0g

    1,0g

    15g

    8,0g

    5g

    ca 2200g

    <+8°C

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Grillad rostbiff

    En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.

    Grillad rostbiff

    Art nr.

    Denna rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge. Därefter grillas den försiktigt och sist rullas den i Jakobsdals egna kryddblandning.

    Nötkött (96%), kryddor, salt, druvsocker, lök, majsstärkelse, socker, arom, vitlök, glukossirap, kryddextrakt, antioxidationsmedel E325, E301.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    1

    • Information saknas
  • Gallerrökt skinka, extra rökig

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.

    Gallerrökt skinka, extra rökig

    Art nr. 559

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.
    Extra lång rökning skapar en generös smak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    490kJ/120kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    ca 2000g

    • Information saknas
  • Kalkonbröst

    Skivor av hela kalkonbröst med en vänlig och fin rökdoft av alspån.

    Kalkonbröst

    Art nr.

    Hela kalkonbröst läggs i formar och röks över alspånsglöd i hetta med hög luftfuktighet. En vänlig och balanserad rökdoft fyller smakupplevelsen.

    Kalkonbröst (85%), vatten,
    salt, druvsocker (majs), stabiliseringsmedel
    E451, antioxidationsmedel E301,
    konserveringsmedel E250.

     

     

    Sverige

    437kJ/106kcal

    19g

    2,2g

    1,5g

    2,0g

    0,6g

    2,6g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Gallerrökt skinka

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.

    Gallerrökt skinka

    Art nr. 558

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form. Den nätfria skinkan lockar in röken i alla vrår och ger en kraftfull karaktär.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    490 kJ/120 kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    ca 1800g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap

    Art nr. 576

    ca 4,3kg

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

      Framställning står här
    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.