-
Rökt nötrulle
En naturligt formad och saftig nötrulle med en äkta känsla i varje skiva.
Rökt nötrulle
Art nr.
Traditionellla nötrullar som tillagas och
röks till en nyanserad smak.
Nötrulle (95%), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,8g
1,0g
1,8g
0,7g
3,3g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Rökt bog
Varmrökning på galler i sin naturliga form lockar fram en kraftfull smak.
Rökt bog
Art nr. 550
En mager skinka som inte tumlas, vilket ger en köttigare konsistens. Den varmröks på galler precis som den är, utan nät och i sin naturliga aptitretande form. Röken kan då tränga in på djupet och ge skinkan en kraftfull karaktär.
Fläskkött (95%) , salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliserings-
medel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.Sverige
490 kJ/120 kcal
20g
1,9g
1,6g
2,3g
0,8g
3,0g
ca 1700g
<+8°C
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Grillad pastrami
Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.
Grillad pastrami
Art nr. 553
Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.
Kotlett av gris 96%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor (lök), kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
540kJ/130kcal
19g
2,2g
2,2g
4,8g
1,7g
2,8g
ca 1,5 kg
1
- Information saknas
-
Grillad kycklingfilé
Gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.
Grillad kycklingfilé
Art nr. 7892
Gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.
Kycklingbröst (95%), salt, druvsocker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, arom, kryddor, kryddextraxt (muskot), lök, maltodextrin (majs, potatis) vitlök, paprika, socker, persilja, oregano, chili, surhetsreglerande medel (E 330), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
480kJ/110kcal
21g
1,7g
1,6g
1,9g
0,7g
3,5g
80g
- Information saknas
-
Grillad kycklingfilé, chimichurri
Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.
Grillad kycklingfilé, chimichurri
Art nr. 589
Kycklingbröst (95%), salt, druvsocker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, arom, kryddor, kryddextrakt (muskot), socker, ättika, vitlök, vatten, modifierad majsstärkelse, lök, persilja, oregano, chili, förtjockningsmedel E415, surhetsreglerande medel E330, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
480kJ/110kcal
21g
1,7g
1,6g
1,9g
0,7g
3,5g
2kg
- Information saknas
-
Chimichurriskinka
Marinerad i whisky, fylld och smaksatt med chimichurri.
Chimichurriskinka
Art nr.
En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar som vi marinerar i whisky. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning
bestående av skinkfärs blandad med chimichurrikrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt, (muskot), lök, persilja, oregano, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rök arom av lönn och ek.
Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
1
- –
-
Tomat- & ramslökskinka
Fylld och smaksatt skinka med tomat och ramslök.
Tomat- & ramslökskinka
Art nr.
En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning bestående av skinkfärs blandad med tomat och ramslökskrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.
Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), tomat, kryddor, örter, glukossirap, veg. buljong, dextros, salt, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.
Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
1
- Information saknas
-
Vinmarinerad rostbiff
En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.
Vinmarinerad rostbiff
Art nr.
Denna vinmarinerade rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge i vin. Därefter grillas den försiktigt.
Nötinnanlår, vin 3% (SULFIT), salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.
Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,9g
1,0g
1,6g
0,7g
2,2g
1
- Information saknas
-
Rökt skinka
Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott.
Rökt skinka
Art nr.
Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott. Varmröks på galler och griljeras med en söt blandning smaksatt med enbär, päron och granskott. Skinkan har en smak och doft som för tankarna till den svenska skogen.
Skinka 96% (helmuskel), salt, päronpuré,
socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
E301, ginarom, granskott, enbär, citrusfibrer,
granskottsarom, kryddor, stabiliseringsmedel E415, E451,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Rökt med rökarom av lönn och ek.Sverige
600kJ/140kcal
21g
3,4g
2,5g
6,0g
2,4g
3,4g
1
- Information saknas
-
Björkrökt skinka
Den här skinkan röker vi över björkspån i ett halvt dygn. Det ger en stark röksmak, balanserad sälta och precis rätt tuggmotstånd.
Björkrökt skinka
Art nr.
Björken är ett av våra vanligaste träd och en symbol för den svenska naturen. När Dan i vårt innovationsteam fick en massa björk av sin granne, ville han testa att skapa en ursvensk skinka rökt på björkspån. Det som var ett hemmaprojekt blev en intern favorit med sin tydliga röksmak och sälta. Men den goda smaken, som påminner om att sitta runt en lägereld, har sitt pris. Björkspånen slocknar lätt och måste ständigt övervakas under de 8-12 timmar tillagningen tar. Vi tycker att det är väl värt besväret.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
1
- Information saknas
-
Gallerrökt skinka, pepparkryddad
Karaktärsstark skinka med originella skivor och krossad peppar.
Gallerrökt skinka, pepparkryddad
Art nr. 555
Tillagad av rostbiff och fransyska av svenskt fläskkött. De hela bitarna rullas i krossad peppar innan vi lägger dem efter varandra för att bevara den naturliga formen. Skinkan röks sedan utan nät. Det gör att en djup röksmak träder fram under den kryddiga ytan.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
svartpeppar, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Rökt med rökarom.Sverige
450 kJ/110 kcal
20 g
1,8 g
1,6 g
2,2 g
0,7 g
3,5 g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Gallerrökt skinka, mörkrostad
Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn.
Gallerrökt skinka, mörkrostad
Art nr. 557
Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn. En fyllig röksmak och en välbalanserad sälta i balans med lönnsirap, ger varje skiva en fyllig och smakrik upplevelse.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt
(muskot), konserveringsmedel E250, lönnsirap
(socker (79%), vatten, arom, rörsockersirap, salt).
Rökt med rökarom.Sverige
470kJ/110kcal
20g
3,1g
2,5g
2,2g
0,7g
3,5g
ca 2000g
1
- Information saknas
-
Kokt saltrulle
Traditionellt rundstycke av nöt som har en fin och välbalanserad sälta.
Kokt saltrulle
Art nr. 560
Kokas varsamt i en välbalanserad lag som
skapar fin sälta åt detta traditionella
rundstycke av nöt.
Nötrulle (93%), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Sverige
460 kJ/110 kcal
21g
1,8g
1,0g
1,8g
0,7g
3,3g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Kallrökt Skinka
Röken från ädelgranris slår an en lätt tjärton.
Kallrökt Skinka
Art nr. 590
Lufttorkad skinka som saltas och kallröks i ett typiskt röktorn där ädelgranris från Schwarzwaldskogen slår an en lätt tjärton. Efter tre månader är skinkan klar att avnjutas.
Skinka helmuskel, salt, kryddor (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt. Till 100g färdigvara har det använts 130g kött.
Sverige
1122kJ/270kcal
25g
1,0g
1,0g
15g
8,0g
5g
ca 2200g
<+8°C
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Grillad rostbiff
En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.
Grillad rostbiff
Art nr.
Denna rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge. Därefter grillas den försiktigt och sist rullas den i Jakobsdals egna kryddblandning.
Nötkött (96%), kryddor, salt, druvsocker, lök, majsstärkelse, socker, arom, vitlök, glukossirap, kryddextrakt, antioxidationsmedel E325, E301.
Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,9g
1g
1,6g
0,7g
2,2g
1
- Information saknas
-
Gallerrökt skinka, extra rökig
Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.
Gallerrökt skinka, extra rökig
Art nr. 559
Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.
Extra lång rökning skapar en generös smak.Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Rökt med rökarom.Sverige
490kJ/120kcal
20g
1,9g
1,6g
2,3g
0,8g
3,0g
ca 2000g
- Information saknas
-
Kalkonbröst
Skivor av hela kalkonbröst med en vänlig och fin rökdoft av alspån.
Kalkonbröst
Art nr.
Hela kalkonbröst läggs i formar och röks över alspånsglöd i hetta med hög luftfuktighet. En vänlig och balanserad rökdoft fyller smakupplevelsen.
Kalkonbröst (85%), vatten,
salt, druvsocker (majs), stabiliseringsmedel
E451, antioxidationsmedel E301,
konserveringsmedel E250.Sverige
437kJ/106kcal
19g
2,2g
1,5g
2,0g
0,6g
2,6g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Gallerrökt skinka
Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.
Gallerrökt skinka
Art nr. 558
Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form. Den nätfria skinkan lockar in röken i alla vrår och ger en kraftfull karaktär.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Rökt med rökarom.Sverige
490 kJ/120 kcal
20g
1,9g
1,6g
2,3g
0,8g
3,0g
ca 1800g
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Art nr. 576
ca 4,3kg
- Information saknas
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.