Här vare finfin kokt och rökt korv! Inspirationen kommer från Agnar ”Haga-Petter” Pettersson, den första generationen jakobsdalare. Njut till exempel av Haga-Petters rökta korv med en nostalgisk doft av bokspånsrökt och spänst i varje tugga.

  • Ekologisk rökt korv

    Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet. Av ekologiska råvaror.

    Ekologisk rökt korv

    Art nr. 415

    Magert svenskt kött blandas med späck och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.

    Kött från gris*, potatismos* (potatisflingor, vatten), SKUMMJÖLKspulver*, salt, späcktärningar*, druvsocker*, socker*, lök*, kryddor*, antioxidationsmedelE300,E301, konserveringsmedelE250.

    * ekologisk råvara/ingrediens/tillsats. Kötthalt 72%. Tillverkad av svenska köttråvaror.

    Sverige

    1300 kJ/310 kcal

    12 g

    8,4 g

    2,6 g

    26 g

    9,0 g

    2,5 g

    ca 1300 g

    1

    • Information saknas
  • Rökt korv

    Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.

    Rökt korv

    Art nr.

    Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.

    Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten), KÄRNMJÖLKspulver, salt, späcktärningar, druvsocker (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel, E300, E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 68%

     

     

    Sverige

    1200 kJ/290 kcal

    12g

    9,3g

    2,2g

    23g

    8,2g

    2,0g

    1

    • Komjölksprotein
    • Selleri
    • Senap
  • Kalvkorv av fläsk- och kalvkött

    Lent och finmalt pålägg med stor plats i göteborgarnas hjärtan.

    Kalvkorv av fläsk- och kalvkött

    Art nr.

    Fläsk- och kalvkött av svensk köttråvara skapar en jämn smet. Vi stoppar korven och röker och kokar den om vartannat tills vi har ett lent och finmalt pålägg, tillagat av fläskkött med inslag av kalv. Har av tradition en stor plats i göteborgarnas hjärtan.

    Griskött (62%), vatten, kalvkött (8%), potatismjöl, salt, MJÖLKpulver, druvsocker (majs), kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    700 kJ/170 kcal

    13g

    4,1g

    1,5g

    11g

    3,7g

    1,6g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Olivmortadella

    Svenskt hantverk med en stor portion paprikafyllda spanska oliver.

    Olivmortadella

    Art nr. 230

    En svensk italienare tillagad med svensk köttråvara av fläsk. Vi dekorerar mortadellan med en stor portion paprikafyllda spanska oliver. Ett stilrent svenskt hantverk med kontinental prägel och len sälta.

    Griskött, vatten, oliver fyllda med paprikapasta (11%), potatismjöl, salt, druvsocker (majs), kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek Kötthalt 67%.

    Sverige

    900kJ/210kcal

    11g

    6,1g

    2,0g

    16g

    5,5g

    2,2g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kokt medwurst

    Ett lent och finmalt pålägg tillagat av fläskkött med inslag av kalv.

    Kokt medwurst

    Art nr. 220

    Ett lent och finmalt pålägg tillagat av fläskkött med inslag av kalv.

    Griskött (62%), vatten, kalvkött (8%), potatismjöl, salt, MJÖLKpulver, druvsocker (majs), kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250, Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    700 kJ/170 kcal

    13g

    4,1g

    1,5g

    11g

    3,7g

    1,6g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Vitlökssalami

    En italiensk klassiker som kallröks över bokspån på svenskt vis.

    Vitlökssalami

    Art nr.

    Vi tillagar salamin av svenskt fläskkött. Efter att korven är stoppad och klar hängs den på en rökvagn och kallröks i två-tre veckor. Sedan lufttorkas den i ytterligare två-tre veckor. Känsliga charkuteristhänder avgör när salamin har uppnått perfekt mognad och torrhet. Varsågod, en italiensk klassiker på svenskt vis!

    Griskött, salt, vitlök, kryddor , antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250, socker. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    1650 kJ/360 kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Grönpepparsalami

    Bokspånsrökt, med grönpeppar för syra, friskhet och örtig grässmak.

    Grönpepparsalami

    Art nr. 460

    Vi tillagar salamin av svenskt fläskkött. Efter att korven är stoppad och klar hängs den på en rökvagn och kallröks i två-tre veckor. Sedan lufttorkas den i ytterligare två-tre veckor. Känsliga charkuteristhänder avgör när salamin har uppnått perfekt mognad och torrhet. Grönpepparkornen bidrar med syra, friskhet och örtig grässmak.

    Griskött, fett från gris, salt, vitlök, kryddor, grönpeppar,  antioxidationsmedel E300, E301, socker, konserveringsmedel E250.

    Sverige

    1500 kJ/360 kcal

    25g

    2,8g

    0,5g

    28g

    11g

    4,3g

    1

    • Information saknas
  • Rökt korv

    Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.

    Rökt korv

    Art nr.

    Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.

    Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten), KÄRNMJÖLKspulver, salt, späcktärningar, druvsocker (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%

    Sverige

    1200 kJ/290 kcal

    12 g

    9,3 g

    2,2 g

    23 g

    8,2 g

    2,0 g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Rökt korv ekologisk

    Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet. Av ekologiska råvaror.

    Rökt korv ekologisk

    Art nr.

    Alla råvaror är ekologiska. Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en ovanligt lång procedur. Resultatet är en något ljusare korv med löksötma och syrlighet i god balans – och spänst i varje tugga. En finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.

    Kött från gris*, potatismos* (potatisflingor, vatten), SKUMMJÖLKspulver*, salt, späcktärningar*, druvsocker*, kryddor*, socker*, lök*, antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. *EU-ekologisk råvara/ingrediens/tillsats. Kötthalt 72%.

     

    Sverige

    1300 kJ/310 kcal

    12g

    8,4g

    2,6g

    26g

    9,0g

    2,5g

    200g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kallrökta pilsnerpinnar

    Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.

    Kallrökta pilsnerpinnar

    Art nr. 485

    Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning över bokspån och torkning över lång tid. Efter tre veckors tillagning framträder rätt mognad, kryddighet och hårdhet. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd.

    Kött från gris, späcktärningar, salt, vitlök, kryddor, maltodextrin, socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. Ätbart skinn. Till 100g färdig vara har använts 165g kött.

    Sverige

    2000 kJ/500 kcal

    33 g

    2,5 g

    42 g

    14 g

    3,8 g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.