Plockchark är vårt nya sortiment lufttorkade och rökta charkuterier gjorda på svenskt kött. Vi skivar dem tunt och packar dem smakfullt, så att de blir lätta att lägga upp på charkbrickan, till en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst.

  • Lufttorkad karré

    En lagrad svensk karré med fin marmorering.

    Lufttorkad karré

    Art nr.

    En lagrad svensk karré med fin marmorering och vår hemgjorda kryddblandning, som tillsammans ger en fyllig smak. Gör sig utmärkt på en charkbricka med blandande charkuterier.

    Karré av gris, salt, kryddor (vitlök), dextros, aromer, buljong, antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 143g kött.

    Sverige

    1384kJ/332kcal

    32g

    0,5g

    0,5g

    22g

    7,3g

    6g

    • Information saknas

    Art nr. 293

    65g

    • Information saknas
  • Kallrökt skinka

    En svensk lufttorkad skinka.

    Kallrökt skinka

    Art nr.

    En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker för att skapa en härlig smak av ädelgranris. Processen tar tre månader och resultatet är väl värt väntan.

    Skinka helmuskel, salt, kryddor, dextros, (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt. Till 100g färdig vara har använts 130g kött.

    Sverige

    1145kJ/275kcal

    25g

    1g

    1g

    15g

    6,3g

    5g

    • Information saknas
  • Lufttorkad skinka

    En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.

    Lufttorkad skinka

    Art nr.

    En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Tillsammans med vår blandning av örter och kryddor får skinkan sin egen smakkaraktär. En perfekt produkt till en charkbricka.

    Fläskkött, salt, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301. Till 100g färdigvara har använts 145g kött.

    Sverige

    1000kJ/239kcal

    28g

    0g

    0g

    14g

    4,9g

    8g

    • Information saknas
  • Tryffelsalami

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel

    Tryffelsalami

    Art nr.

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel. Tryffelsmaken är rund med tydlig karaktär och salamin passar utmärkt på din charkbricka.

    Griskött, salt, tryffel 1,0%, kryddor, vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, tryffelarom, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Information saknas
  • Lammsalami

    En kallrökt och lufttorkad lammsalami tillverkad av svensk köttråvara.

    Lammsalami

    Art nr.

    En kallrökt och lufttorkad lammsalami tillverkad av svensk köttråvara. Tillsammans med rosmarin, citron och vitlök blir det en fin balans utan att något tar över. En spännande produkt till charkbrickan.

    Lammkött, salt, citronzest, vitlök, kryddor,

    rosmarin, nässelpulver, antioxidationsmedel E301,

    maltodextrin, druvsocker (majs), socker,

    konserveringsmedel E250.

    Till 100g färdig vara har 143g kött använts.

    Sverige

    1580kJ/380kcal

    25g

    2,8g

    0,5g

    30g

    10g

    4,3g

    1

    • Information saknas
  • Paprikasalami

    Paprikasalami kryddad med paprika och chili.

    Paprikasalami

    Art nr.

    Paprikasalami kryddad med paprika och chili. En kallrökt och lufttorkad salami gjord på svenskt kött. Salamin har en fin röd färg och smak från paprika samt en liten hetta från chili och passar utmärkt till charkbrickan.

    Griskött, salt, kryddor, socker, vitlök, kryddextrakt (chili, paprika), antioxidationsmedel E301, stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har 150g kött använts.

    Sverige

    1500kJ/350kcal

    28g

    2,6g

    0,5g

    26g

    10g

    4,5g

    1

    • Information saknas
  • Lufttorkad skinka - Långlagrad

    En långlagrad smakrik lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.

    Lufttorkad skinka - Långlagrad

    Art nr.

    En långlagrad och smakrik lufttorkad skinka. En långlagrad smakrik lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Den långa lagringstiden ger skinkan en djup och nötig smak. En självklar favorit på charkbrickan.

    Benfri skinka av gris, salt. Till 100g färdig vara har 155g kött använts.

    Sverige

    1153kJ/275kcal

    30g

    0

    0

    14g

    4,5g

    4,5g

    1

    • Information saknas
  • Lufttorkad tryffelskinka

    En svensk tryffelskinka som lagras i minst nio månader för att den ska utveckla en komplex köttsmak som bas för tryffeln.

    Lufttorkad tryffelskinka

    Art nr.

    Tryffel måste behandlas varsamt. Annars är risken stor att den kör över allt som kommer i dess väg med sin intensiva smak. Många räds tryffel och lejer ut sina tryffelprodukter till andra. Vi valde tidigt att ta tjuren vid hornen och lära oss använda den här potenta svampen, eftersom den rätt hanterad ger en fantastisk smak som många inte kan få nog av. Den här skinkan smakar visserligen mycket tryffel, men vi tycker att det är på rätt sida gränsen. Kryddningen sker för hand och övervakas noga för att smaken ska bli precis rätt. Själva skinkan är lufttorkad i minst tolv månader och den komplexa smaken det ger bryter fint mot tryffeln. De svarta bitarna i paketet är tryffelbitar.

    Fläskkött, salt, tryffel 0,7%,
    maltodextrin, druvsocker, socker,
    antioxidationsmedel E301, arom,
    konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 145g kött.

    Sverige

    1000kJ/240kcal

    28g

    0,6g

    0,5g

    14g

    5,0g

    7,9g

    1

    • Information saknas
  • Lufttorkad svartpepparskinka

    En lufttorkad skinka smaksatt med krossad svartpeppar

    Lufttorkad svartpepparskinka

    Art nr.

    En lufttorkad skinka smaksatt med krossad svartpeppar som görs på svensk råvara. Den heta svartpepparn hjälper till och lyfta smaken på skinkan. Skinkan lufttorkas i minst nio månader. En spännande nykomling på charkbrickan.

    Svensk skinka (helmuskel), salt,
    svartpeppar (2%), antioxidationsmedel E301,
    konserveringsmedel E250.

    Sverige

    1000kJ/240kcal

    28g

    0,6g

    0,5g

    14g

    5g

    7,9g

    1

    • Information saknas
  • Kallrökt Lufttorkad skinka

    En kallrökt lufttorkad skinka som görs på svensk råvara

    Kallrökt Lufttorkad skinka

    Art nr.

    En kallrökt lufttorkad skinka som görs på svensk råvara. Skinkan lufttorkas i minst nio månader och kallröks sedan i tre dygn vilket ger en rökig, salt och smakrik skinka med ett tydligt tuggmotstånd. En självklar favorit på charkbrickan.

    Skinka (helmuskel),salt,
    antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.

    Sverige

    1000kJ/240kcal

    28g

    0,6g

    0,5g

    14g

    5g

    7,9g

    1

    • Information saknas

    Art nr. 294

    70g

    • Information saknas

    Art nr. 254

    80g

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

      Framställning står här
    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.