

Ett relativt nytt sortiment hos oss. Kallrökt och lufttorkad salami av högsta kvalitet. Skivad i lite mindre och tunnare skivor. Enkelt att ta med och förvara då det ej behöver hanteras som kylvara.
-
Salami
Salami
Art nr. 129
Griskött, salt, vitlök, kryddor,
antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs),
socker, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
80g
- Information saknas
-
Lime & pepparsalami
Lime & pepparsalami
Art nr. 363
Griskött, salt, kryddor (peppar 1%,
limepure 0,6%), vitlök,
antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
limearom, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Chilisalami
Chilisalami
Art nr. 362
Griskött, salt, kryddor (chili 0,3%),
vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
kryddextrakt paprika, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Tryffelsalami
Tryffelsalami
Art nr. 364
Griskött, salt, tryffel 0,6%, kryddor,
vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
tryffelarom, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Fänkålssalami
Fänkålssalami
Art nr. 365
Griskött, salt, vitlök, kryddor
(fänkål 1%), antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Salami
Salami
Art nr. 365
Griskött, salt, vitlök, kryddor
(fänkål 1%), antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.