Smaken av hantverk och tradition
Med rötterna i Göteborg och en stolthet över vår långa historia skapar vi charkuterier där passion möter hantverk. Hos oss hittar du charkprodukter att älska varje dag; från klassiskt rökt och kokt skinka till vältorkad och kallrökt salami – allt tillverkat med omsorg, stolthet och givetvis av svenskt kött.
Smaken av hantverk och tradition
Med rötterna i Göteborg och en stolthet över vår långa historia skapar vi charkuterier där passion möter hantverk. Hos oss hittar du charkprodukter att älska varje dag; från klassiskt rökt och kokt skinka till vältorkad och kallrökt salami – allt tillverkat med omsorg, stolthet och givetvis av svenskt kött.
Smaken av hantverk och tradition
Med rötterna i Göteborg och en stolthet över vår långa historia skapar vi charkuterier där passion möter hantverk. Hos oss hittar du charkprodukter att älska varje dag; från klassiskt rökt och kokt skinka till vältorkad och kallrökt salami – allt tillverkat med omsorg, stolthet och givetvis av svenskt kött.
Smaken av hantverk och tradition
Med rötterna i Göteborg och en stolthet över vår långa historia skapar vi charkuterier där passion möter hantverk. Hos oss hittar du charkprodukter att älska varje dag; från klassiskt rökt och kokt skinka till vältorkad och kallrökt salami – allt tillverkat med omsorg, stolthet och givetvis av svenskt kött.
Passion och tradition!
1936 öppnade vår farfar Agnar och farmor Inga sin charkbutik i Haga i Göteborg. Sen dess har vi vuxit och utvecklat vårt eget hantverk för att göra Sveriges godaste chark.
Vi har sedan barnsben varit en del av Jakobsdals Charkuteri och för oss är det mer än bara ett arbete. Vår passion för företaget skapar en go gemenskap som vi tillsammans för vidare genom att ta fram riktigt goda produkter med utsökt kvalitet.
Idag är vi ett 70-tal medarbetare, fortfarande i Göteborg, som varje dag arbetar hårt för att fortsätta föra traditionen vidare och erbjuda chark att vara stolt över. Vi hoppas att du känner glädje i smakerna såsom vi gör i hantverket!
Magnus och Hans
Tredje generation Jakobsdalare


Passion och tradition!
1936 öppnade vår farfar Agnar och farmor Inga sin charkbutik i Haga i Göteborg. Sen dess har vi vuxit och utvecklat vårt eget hantverk för att göra Sveriges godaste chark.
Vi har sedan barnsben varit en del av Jakobsdals Charkuteri och för oss är det mer än bara ett arbete. Vår passion för företaget skapar en go gemenskap som vi tillsammans för vidare genom att ta fram riktigt goda produkter med utsökt kvalitet.
Idag är vi ett 70-tal medarbetare, fortfarande i Göteborg, som varje dag arbetar hårt för att fortsätta föra traditionen vidare och erbjuda chark att vara stolt över. Vi hoppas att du känner glädje i smakerna såsom vi gör i hantverket!
Magnus och Hans
Tredje generation Jakobsdalare


Passion och tradition!
1936 öppnade vår farfar Agnar och farmor Inga sin charkbutik i Haga i Göteborg. Sen dess har vi vuxit och utvecklat vårt eget hantverk för att göra Sveriges godaste chark.
Vi har sedan barnsben varit en del av Jakobsdals Charkuteri och för oss är det mer än bara ett arbete. Vår passion för företaget skapar en go gemenskap som vi tillsammans för vidare genom att ta fram riktigt goda produkter med utsökt kvalitet.
Idag är vi ett 70-tal medarbetare, fortfarande i Göteborg, som varje dag arbetar hårt för att fortsätta föra traditionen vidare och erbjuda chark att vara stolt över. Vi hoppas att du känner glädje i smakerna såsom vi gör i hantverket!
Magnus och Hans
Tredje generation Jakobsdalare

Passion och tradition!
1936 öppnade vår farfar Agnar och farmor Inga sin charkbutik i Haga i Göteborg. Sen dess har vi vuxit och utvecklat vårt eget hantverk för att göra Sveriges godaste chark.
Vi har sedan barnsben varit en del av Jakobsdals Charkuteri och för oss är det mer än bara ett arbete. Vår passion för företaget skapar en go gemenskap som vi tillsammans för vidare genom att ta fram riktigt goda produkter med utsökt kvalitet.
Idag är vi ett 70-tal medarbetare, fortfarande i Göteborg, som varje dag arbetar hårt för att fortsätta föra traditionen vidare och erbjuda chark att vara stolt över. Vi hoppas att du känner glädje i smakerna såsom vi gör i hantverket!
Magnus och Hans
Tredje generation Jakobsdalare



VISION
Sveriges godaste charkupplevelse
Hemligheten till riktigt god chark sitter i alla små detaljer. Sedan 1936 har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet kring alla dessa små detaljer. Idag är vi en stolt och passionerad skara människor som tillsammans varje dag arbetar hårt för att kunna erbjuda Sveriges godaste charkupplevelse!

VISION
Sveriges godaste charkupplevelse
Hemligheten till riktigt god chark sitter i alla små detaljer. Sedan 1936 har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet kring alla dessa små detaljer. Idag är vi en stolt och passionerad skara människor som tillsammans varje dag arbetar hårt för att kunna erbjuda Sveriges godaste charkupplevelse!

VISION
Sveriges godaste charkupplevelse
Hemligheten till riktigt god chark sitter i alla små detaljer. Sedan 1936 har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet kring alla dessa små detaljer. Idag är vi en stolt och passionerad skara människor som tillsammans varje dag arbetar hårt för att kunna erbjuda Sveriges godaste charkupplevelse!

VISION
Sveriges godaste charkupplevelse
Hemligheten till riktigt god chark sitter i alla små detaljer. Sedan 1936 har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet kring alla dessa små detaljer. Idag är vi en stolt och passionerad skara människor som tillsammans varje dag arbetar hårt för att kunna erbjuda Sveriges godaste charkupplevelse!
HÅLLBARHET
Hållbarhet i alla steg
Hållbarhet i alla steg är en grundpelare i vår strategi. Vi vill arbeta långsiktigt – för individen, företaget och vår planet.
Matsvinn är ett en stor källa till CO2-utsläpp, och vi producenter har ett stort ansvar att minska dessa. Vi arbetar ständigt med att hitta sätt för att minska sådant som kasseras, och för att bidra till att så lite som möjligt slängs i butikens och konsumentens led. Livsmedelsförpackningar är också en källa till utsläpp, där vårt ansvar är att förpacka livsmedel säkert, hållbart och förbruka så lite material som möjligt med mål av att bestå av återvinningsbart material.

HÅLLBARHET
Hållbarhet i alla steg
Hållbarhet i alla steg är en grundpelare i vår strategi. Vi vill arbeta långsiktigt – för individen, företaget och vår planet.
Matsvinn är ett en stor källa till CO2-utsläpp, och vi producenter har ett stort ansvar att minska dessa. Vi arbetar ständigt med att hitta sätt för att minska sådant som kasseras, och för att bidra till att så lite som möjligt slängs i butikens och konsumentens led. Livsmedelsförpackningar är också en källa till utsläpp, där vårt ansvar är att förpacka livsmedel säkert, hållbart och förbruka så lite material som möjligt med mål av att bestå av återvinningsbart material.

HÅLLBARHET
Hållbarhet i alla steg
Hållbarhet i alla steg är en grundpelare i vår strategi. Vi vill arbeta långsiktigt – för individen, företaget och vår planet.
Matsvinn är ett en stor källa till CO2-utsläpp, och vi producenter har ett stort ansvar att minska dessa. Vi arbetar ständigt med att hitta sätt för att minska sådant som kasseras, och för att bidra till att så lite som möjligt slängs i butikens och konsumentens led. Livsmedelsförpackningar är också en källa till utsläpp, där vårt ansvar är att förpacka livsmedel säkert, hållbart och förbruka så lite material som möjligt med mål av att bestå av återvinningsbart material.

HÅLLBARHET
Hållbarhet i alla steg
Hållbarhet i alla steg är en grundpelare i vår strategi. Vi vill arbeta långsiktigt – för individen, företaget och vår planet.
Matsvinn är ett en stor källa till CO2-utsläpp, och vi producenter har ett stort ansvar att minska dessa. Vi arbetar ständigt med att hitta sätt för att minska sådant som kasseras, och för att bidra till att så lite som möjligt slängs i butikens och konsumentens led. Livsmedelsförpackningar är också en källa till utsläpp, där vårt ansvar är att förpacka livsmedel säkert, hållbart och förbruka så lite material som möjligt med mål av att bestå av återvinningsbart material.

Vår historia
1936


1936
Det var i hjärtat av Haga, bland kullerstensgator och charmiga hus, som farfar Agnar och farmor Inga Pettersson slog upp portarna till Haga Charkuteri i Göteborg. En liten butik med stora ambitioner och med ett varmt leende för varje kund som klev in. Det fanns alltid plats för samtal – om vädret, livet i Haga och lite allt möjligt. Redan där och då föddes vår kärlek till hantverket och omtanken om kunderna växte fram. Och den känslan finns kvar än idag, i varje skiva vi skär.
1960


1960
Farfar Agnar tog nästa steg – tillsammans med hans söner Bertil, Lars och Ola köpte de Jakobsdals, en etablerad fabrik och butik i Göteborg. Här satte familjen ännu mer fart på hantverket. Nu var det inte bara Haga som fick njuta av smakerna, utan även stadsdelen Jakobsdals. Det var början på en ny era, där tradition och noggrannhet fortsatte att gå hand i hand – ett viktigt steg i vår resa mot att bli det vi är idag.
1982


1982
Jakobsdals växte snabbt med fler kunder och nya leveranser men lokalerna började bli för trånga. Det var dags för nästa steg. Hösten 1982 flyttade Jakobsdals in i nya, större lokaler vid Slakthuset i Göteborg – samma plats där vi håller till än idag.
1995


1995
Under 90-talet började svenskarna få smak för det lite mer noga utvalda. Då klev Mor Matildas och Bror Jakobs in i charkdisken – två nya varumärken som snabbt blev favoriter. Med sin kokta och rökta skinka, båda med tydlig kvalitetskänsla, satte de tonen för en ny tid hos Jakobsdals.
2008


2008
Under julen gjorde Haga-Petters sin entré – en bokspånsrökt korv med rötter i tradition och smak av en riktigt go jul. En hyllning till vår historia men med en självklar plats i dagens butikshyllor, som än idag lever vidare.
Resten är historia..
Vår historia
1936


1936
Det var i hjärtat av Haga, bland kullerstensgator och charmiga hus, som farfar Agnar och farmor Inga Pettersson slog upp portarna till Haga Charkuteri i Göteborg. En liten butik med stora ambitioner och med ett varmt leende för varje kund som klev in. Det fanns alltid plats för samtal – om vädret, livet i Haga och lite allt möjligt. Redan där och då föddes vår kärlek till hantverket och omtanken om kunderna växte fram. Och den känslan finns kvar än idag, i varje skiva vi skär.
1960


1960
Farfar Agnar tog nästa steg – tillsammans med hans söner Bertil, Lars och Ola köpte de Jakobsdals, en etablerad fabrik och butik i Göteborg. Här satte familjen ännu mer fart på hantverket. Nu var det inte bara Haga som fick njuta av smakerna, utan även stadsdelen Jakobsdals. Det var början på en ny era, där tradition och noggrannhet fortsatte att gå hand i hand – ett viktigt steg i vår resa mot att bli det vi är idag.
1982


1982
Jakobsdals växte snabbt med fler kunder och nya leveranser men lokalerna började bli för trånga. Det var dags för nästa steg. Hösten 1982 flyttade Jakobsdals in i nya, större lokaler vid Slakthuset i Göteborg – samma plats där vi håller till än idag.
1995


1995
Under 90-talet började svenskarna få smak för det lite mer noga utvalda. Då klev Mor Matildas och Bror Jakobs in i charkdisken – två nya varumärken som snabbt blev favoriter. Med sin kokta och rökta skinka, båda med tydlig kvalitetskänsla, satte de tonen för en ny tid hos Jakobsdals.
2008


2008
Under julen gjorde Haga-Petters sin entré – en bokspånsrökt korv med rötter i tradition och smak av en riktigt go jul. En hyllning till vår historia men med en självklar plats i dagens butikshyllor, som än idag lever vidare.
Resten är historia..
Vår historia
1936


1936
Det var i hjärtat av Haga, bland kullerstensgator och charmiga hus, som farfar Agnar och farmor Inga Pettersson slog upp portarna till Haga Charkuteri i Göteborg. En liten butik med stora ambitioner och med ett varmt leende för varje kund som klev in. Det fanns alltid plats för samtal – om vädret, livet i Haga och lite allt möjligt. Redan där och då föddes vår kärlek till hantverket och omtanken om kunderna växte fram. Och den känslan finns kvar än idag, i varje skiva vi skär.
1960


1960
Farfar Agnar tog nästa steg – tillsammans med hans söner Bertil, Lars och Ola köpte de Jakobsdals, en etablerad fabrik och butik i Göteborg. Här satte familjen ännu mer fart på hantverket. Nu var det inte bara Haga som fick njuta av smakerna, utan även stadsdelen Jakobsdals. Det var början på en ny era, där tradition och noggrannhet fortsatte att gå hand i hand – ett viktigt steg i vår resa mot att bli det vi är idag.
1982


1982
Jakobsdals växte snabbt med fler kunder och nya leveranser men lokalerna började bli för trånga. Det var dags för nästa steg. Hösten 1982 flyttade Jakobsdals in i nya, större lokaler vid Slakthuset i Göteborg – samma plats där vi håller till än idag.
1995


1995
Under 90-talet började svenskarna få smak för det lite mer noga utvalda. Då klev Mor Matildas och Bror Jakobs in i charkdisken – två nya varumärken som snabbt blev favoriter. Med sin kokta och rökta skinka, båda med tydlig kvalitetskänsla, satte de tonen för en ny tid hos Jakobsdals.
2008


2008
Under julen gjorde Haga-Petters sin entré – en bokspånsrökt korv med rötter i tradition och smak av en riktigt go jul. En hyllning till vår historia men med en självklar plats i dagens butikshyllor, som än idag lever vidare.
Resten är historia..
Vår historia
1936


1936
Det var i hjärtat av Haga, bland kullerstensgator och charmiga hus, som farfar Agnar och farmor Inga Pettersson slog upp portarna till Haga Charkuteri i Göteborg. En liten butik med stora ambitioner och med ett varmt leende för varje kund som klev in. Det fanns alltid plats för samtal – om vädret, livet i Haga och lite allt möjligt. Redan där och då föddes vår kärlek till hantverket och omtanken om kunderna växte fram. Och den känslan finns kvar än idag, i varje skiva vi skär.
1960


1960
Farfar Agnar tog nästa steg – tillsammans med hans söner Bertil, Lars och Ola köpte de Jakobsdals, en etablerad fabrik och butik i Göteborg. Här satte familjen ännu mer fart på hantverket. Nu var det inte bara Haga som fick njuta av smakerna, utan även stadsdelen Jakobsdals. Det var början på en ny era, där tradition och noggrannhet fortsatte att gå hand i hand – ett viktigt steg i vår resa mot att bli det vi är idag.
1982


1982
Jakobsdals växte snabbt med fler kunder och nya leveranser men lokalerna började bli för trånga. Det var dags för nästa steg. Hösten 1982 flyttade Jakobsdals in i nya, större lokaler vid Slakthuset i Göteborg – samma plats där vi håller till än idag.
1995


1995
Under 90-talet började svenskarna få smak för det lite mer noga utvalda. Då klev Mor Matildas och Bror Jakobs in i charkdisken – två nya varumärken som snabbt blev favoriter. Med sin kokta och rökta skinka, båda med tydlig kvalitetskänsla, satte de tonen för en ny tid hos Jakobsdals.
2008


2008
Under julen gjorde Haga-Petters sin entré – en bokspånsrökt korv med rötter i tradition och smak av en riktigt go jul. En hyllning till vår historia men med en självklar plats i dagens butikshyllor, som än idag lever vidare.