Vi söker en kvalitetsingenjör!

Publicerad 2023-09-22

”Sedan 1936 har Sverige fått njuta av Jakobsdals charkdelikatesser. Om du har en stort kunnande
inom livsmedelsteknologi och en fallenhet för problemlösning kan du bli en nyckelspelare i arbetet
med att utveckla vårt kvalitets- och livsmedelsäkerhetsarbete.”

Håkan Hulander, Produktionschef

Kvalitetsingenjör till Jakobsdals Charkuteri AB i Göteborg
Vi söker en nyfiken och samarbetsinriktad kvalitetsingenjör som vill och kan ta ansvar för att utveckla och upprätthålla företagets
kvalitetsarbete. Du erbjuds ett utvecklande och stimulerande arbete där du har stora möjligheter
att påverka både din egen och företagets utveckling. Tjänsten är placerad från företagets kontor
& charkuterifabrik i Göteborg och är en tills vidaretjänst på heltid. Tillträde sker efter
överenskommelse.

Om rollen som Kvalitetsingenjör
Jakobsdals Charkuteri befinner sig på en positiv förändringsresa där satsning på kvalitet och
förädling i alla delar av verksamheten ligger till grund för framgång och lönsamhet. Rollen som
kvalitetsingenjör är bred och innehåller både ett strategiskt och operativt ansvar med fokus på
produktion. Bland dina ansvarsuppgifter ingår:

• Utveckla, koordinera och upprätthålla system och verktyg för styrning mot företagets kvalitets och miljömål.
• Driva systematiskt förbättringsarbete samt initiera och medverka i större process- och
förbättringsprojekt i samarbete med Produktion och Produktutveckling.
• Aktivt och operativt driva Jakobsdals förbättringsarbete inom kvalitet, miljö och hygien
tillsammans med alla medarbetare i företaget samt arbeta för medarbetarinvolvering och
utbildning.
• Utföra interna och externa revisioner. Bedöma och värdera råvaru-, ingrediens- och
förpackningsleverantörer.
• Ansvar för bevakning och efterlevnad av aktuell livsmedels- och miljölagstiftning samt
Säkerställa att kvalitetsledningssystemet är effektivt och uppfyller krav från standarder.
• Rollen har inget personalansvar idag och du rapporterar till Produktionschef som du kommer
arbeta mycket nära med.

Mer information om ansvars- och arbetsuppgifter i den dagliga driften och dina befogenheter får
du om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vem är du?
• Du motiveras av operativt och produktionsnära samarbete samtidigt som du gillar att driva
långsiktig utveckling av dina ansvarsområden.
• Du har god förmåga att samarbeta och du kan pedagogiskt kommunicera lätt på alla nivåer
för att skapa ett målinriktat och positivt arbete. Du får alla att förstå vikten av att göra rätt.
• Du är en analytisk problemlösare och skicklig på att driva förändringar och förbättringsarbete
på ett engagerat och framgångsrikt sätt.
• Som person är du trygg, strukturerad, drivande och självgående.
• Du har förmågan att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och göra bedömningar,
fatta beslut och ställa krav på verksamheten inom produktkvalitet, livsmedelssäkerhet och
hygien.
• Självklart har du också ett genuint intresse för naturvetenskap och livsmedelsteknik.

Dina kvalifikationer:
• Du har högskoleutbildning med livsmedelsinriktning på lägst kandidatnivå. Du kanske är i
början av din karriär och skaffat dig erfarenhet av liknande roller inom främst
livsmedelsindustrin där du arbetat med operativt kvalitetssäkringsarbete.
• Meriterande är om du erfarenhet av implementering och uppföljning av krav från standarder,
kunder och myndigheter/lagstiftning samt att du har genomfört och följt upp revisioner och
inspektioner.
• Vi söker dig som har genuint intresse av att utveckla dig själv inom yrket och driva ständiga
förbättringar inom produktkvalitet.
• Du har god IT/datorvana och kan uttrycka dig både skriftligen och muntligen på svenska och
engelska.

Vad kan Jakobsdals Charkuteri erbjuda dig?
Företaget är en modern och attraktiv arbetsgivare som vill framåt. Du erbjuds ett utvecklande och
ansvarsfullt arbete där du själv kan påverka resultatet. Du kommer till en inkluderande arbetsplats
med positiv familjär företagskultur och där lösningsorienterande samarbeten prioriteras. Lön och
övriga villkor är marknadsmässiga.

Om Jakobsdals Charkuteri
Jakobsdals Charkuteri är ett framgångsrikt familjeföretag i Göteborg som älskas av hela Sverige
för sina omtyckta charkprodukter. Företaget startades redan 1936 och idag hittar du deras
välkända varumärken såsom Mor Matilda, Bror Jakob och Haga Petter i snart sagt alla
livsmedelsbutiker och delikatessdiskar. Verksamhet bygger på att leda utvecklingen inom
hantverksmässigt tillverkade charkdelikatesser samt leverera inspiration, smakupplevelser och
matglädje utöver det vanliga. Företagets drivs av innovation och nytänkande och man söker
ständigt nya sätt att förädla sitt hantverk. I allt man gör.

Jakobsdals Charkuteri charkdelikatesser är av högsta kvalitet och baserade på svenska råvaror.
Med det har man har vunnit många guldmedajer i Chark-SM. Företaget har huvudkontor och
produktion i Göteborg, regionkontor i Stockholm och Hässleholm samt externt lager i Agnesberg.
Antalet anställda är ca 100 medarbetare och omsättningen är drygt 300 mkr.

Företag: Jakobsdals Charkuteri AB
Tjänst: Kvalitetsingenjör
Tillträde: Efter överenskommelse hösten 2023
Lön: Månadslön
Placeringsort: Göteborg
Länk till ansökan:
https://www.vegahr.se/jobb/kvalitetsingenjor-till-jakobsdals-charkuteri-ab-i-goteborg/

Ansök redan idag – vi arbetar med löpande urval!
Ansökan sker endast genom www.vegahr.se och vi arbetar med löpande urval. Önskas ytterligare
information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Anette Norling på
Vega HR AB, mobil 0706-28 66 60. Det går också bra att maila till anette.norling@vegahr.se Alla
ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR