Jakobsdals Charkuteri är ny partner till Årets charkuteri- och köttavdelning på Dagligvarugalan

Publicerad 2023-05-29

Jakobsdals Charkuteri är ny partner till Årets charkuteri- och köttavdelning på Dagligvarugalan. Magnus Pettersson, försäljningschef, är en del av syskontrion som äger företaget.

Magnus Pettersson berättar att företaget vill bli mer känt i hela landet och då är det bra att synas i sammanhang som Dagligvarugalan.

– Det är jätteroligt att vara med. Det är också ett sätt att öka kännedomen om chark, och då svensk hantverksmässiga chark i synnerhet. Vi vill lyfta och slå ett slag för charkkategorin i butik oavsett om den säljs konsumentpackad eller i den manuella disken.

Över tid har packad chark tagit plats, men det gör att den manuella charken får lyfta sig ännu mer, enligt Magnus Pettersson.

– Chark i manuell disk står sig fortfarande ganska bra trots att det i idag finns väldigt mycket bra chark konsumentpackad och trots konkurrens från färdigmat.

Att vara kategoriägare är ett sätt att kunna fokusera på att få fram den svenska charken mot den italienska och spanska, menar han.

– Det är ett sätt att sätta fokus på chark- och köttavdelningen i butik och att dessa delar är lika viktiga. Vi vill leda och försvara Sveriges ”finchark”. I juryarbetet, där Jakobsdals är  representerad av Bosse Bäckdén, kommer man uppmärksamma både packad och manuell chark men även kött så klart. Alla kan nominera och ett marknads- och tidsanpassat brett sortiment  på alla dessa delar är en av nycklarna till att bli finalist.

Läs mer på Hög tid att nominera din favorit till Dagligvarugalan (fri-kopenskap.se)