En liten godare skinka skall ge BRIS en hel kurator

Publicerad 2015-09-22

Förra året inledde vi på Jakobsdals Charkuteri ett samarbete med BRIS. I våras skapades därför en butikskampanj med syfta att samla in pengar till BRIS. Vi skänkte 1 kr per sålt hekto skinka under kampanjperioden. Målet var att finansiera en kuratortjänst på heltid till Bris. Vårens kampanj gav hela 375 990 kr till BRIS.

Det räcker tyvärr inte. Målet med höstens kampanj är därför att nå 600 000 kronor, vilket är vad som krävs för att bekosta en kuratorstol under nästa år. Då blir fler barn hörda.

– Det är viktigt att alla barn och ungdomar han någon att prata med. Många av våra medarbetare har barn, eller barnbarn. Alla har vi dessutom varit små och har minnen av tillfällen då det varit viktigt för oss att få prata med en vuxen. Att stödja ett sådant arbete och bidra till att fler barn blir hörda är viktigt, säger Maria Skårberg, vd och ägare till Jakobsdals Charkuteri.

Vårens kampanj pågick i butik under maj månad. Förpackningarna hade blåa kampanjetiketter i BRIS egna färger samt information om kampanjen direkt på paketet. Höstens kampanj kommer att se likadan ut, så det skapar en igenkänning.

– Vi har fått mycket intresse från kunder, inte minst från barn, och då är det viktigt att vi hjälper till genom att skylta upp och visa vad vi gör, och vad vi alla kan göra. Därför använder vi till exempel BRIS egna färger, som känns igen av många, säger Gabriella Lysell, marknadschef

Bris är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Verksamheten kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga via telefon, chatt och mejl. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring.  Mer information om Bris finns på www.bris.se.