• Kallrökt skinka

    Kallrökt skinka

    Art nr. 195

    Skinka helmuskel, salt, kryddor
    (enbär, peppar, vitlök, koriander),
    socker, konserveringsmedel E250, E252,
    antioxidationsmedel E301.
    Torrsaltad och kallrökt.

    Sverige

    1145kJ/275kcal

    25g

    1,0g

    1,0g

    15g

    6,3g

    5,5g

    70g

    • Information saknas
  • Salami

    Salami

    Art nr. 129

    Griskött, salt, vitlök, kryddor,
    antioxidationsmedel E300, E301,
    socker, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.
    Näringsvärde per 100g

    Sverige

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    80g

    • Information saknas
  • Rostbiff

    Rostbiff

    Art nr. 176

    Nötkött, salt, kryddor, druvsocker
    (majs), stabiliseringsmedel E451,
    glukossirap, arom, antioxidationsmedel
    E301, E325, kryddextrakt, kryddor (paprika).

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    90g

    • Information saknas
  • Pepparkryddad skinka

    Pepparkryddad skinka

    Art nr. 156

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    antioxidationsmedel E325, E331, E301,
    pepparsorter (svart, vit, grön, rosé),
    druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E450,
    kryddor, konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    490kJ/120kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    110g

    • Information saknas
  • Varmrökt Nötkött

    Varmrökt Nötkött

    Art nr. 187

    Nötkött 96%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,5g

    1,5g

    1,9g

    0,7g

    2,9g

    90g

    1

    • Information saknas
  • Flatrökt skinka

    Flatrökt skinka

    Art nr. 157

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    600kJ/140kcal

    19g

    1,5g

    1,5g

    6,7g

    2,3g

    2,9g

    110g

    1

    • Information saknas
  • Grillad pastrami

    Grillad pastrami

    Art nr.

    Sverige

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.