• Kallrökt skinka

    En svensk torrsaltad skinka med perfekt röksmak, saftighet och köttfärg.

    Kallrökt skinka

    Art nr. 195

    En svensk torrsaltad skinka med perfekt röksmak, saftighet och köttfärg.

    Skinka helmuskel, salt, kryddor
    (enbär, peppar, vitlök, koriander),
    socker, konserveringsmedel E250, E252,
    antioxidationsmedel E301.
    Torrsaltad och kallrökt.

    Sverige

    1145kJ/275kcal

    25g

    1,0g

    1,0g

    15g

    6,3g

    5,5g

    70g

    • Information saknas
  • Salami

    En svensk salami som röks över äkta bok spån i 6 dygn. Sedan torkas korven ytterligare 4 veckor för perfekt konsistens och arom.

    Salami

    Art nr. 129

    En svensk salami som röks över äkta bok spån i 6 dygn. Sedan torkas korven ytterligare 4 veckor för perfekt konsistens och arom.

    Griskött, salt, vitlök, kryddor,
    antioxidationsmedel E300, E301,
    socker, konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 140g kött.
    Näringsvärde per 100g

    Sverige

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    80g

    • Information saknas
  • Rostbiff

    En svensk rostbiff som putsas varsamt och marineras långsamt. Sedan kryddas köttet och grillas lätt.

    Rostbiff

    Art nr. 176

    En svensk rostbiff som putsas varsamt och marineras långsamt. Sedan kryddas köttet och grillas lätt.

    Nötkött, salt, kryddor, druvsocker
    (majs), stabiliseringsmedel E451,
    glukossirap, arom, antioxidationsmedel
    E301, E325, kryddextrakt, kryddor (paprika).

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    90g

    • Information saknas
  • Pepparkryddad skinka

    En extra mager skinka från innanlåret som kryddas med 4 olika pepparsorter och varmröks under lång tid.

    Pepparkryddad skinka

    Art nr. 156

    En extra mager skinka från innanlåret som kryddas med 4 olika pepparsorter och varmröks under lång tid.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    antioxidationsmedel E325, E331, E301,
    pepparsorter (svart, vit, grön, rosé),
    druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E450,
    kryddor, konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    490kJ/120kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    110g

    • Information saknas
  • Varmrökt Nötkött

    Ett saftigt och extra mört nötkött som röks på galler i en speciell rökprocess.

    Varmrökt Nötkött

    Art nr. 187

    Ett saftigt och extra mört nötkött som röks på galler i en speciell rökprocess.

    Nötkött 96%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,5g

    1,5g

    1,9g

    0,7g

    2,9g

    90g

    1

    • Information saknas
  • Flatrökt skinka

    Gjord på en specialstyckad skinkdetalj som läggs direkt på galler och varmröks.

    Flatrökt skinka

    Art nr. 157

    Gjord på en specialstyckad skinkdetalj som läggs direkt på galler och varmröks.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    600kJ/140kcal

    19g

    1,5g

    1,5g

    6,7g

    2,3g

    2,9g

    110g

    1

    • Information saknas
  • Grillad pastrami

    Gjord på benfri kotlettrad som kryddats med korianderfrön och peppar.

    Grillad pastrami

    Art nr. 158

    Gjord på benfri kotlettrad som kryddats med korianderfrön och peppar.

    Sverige

    540kJ/130kcal

    19g

    2,2g

    2,2g

    4,8g

    1,7g

    2,8g

    100g

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.