Det är dags för en renässans för svenska charkuterier med riktigt gamla anor. Vårt smörgåsbord är uppdukat med vackert rödrosa rostbiff, mustig kryddskinka, julkryddad rullsylta – och många andra godsaker. Hoppas något faller dig i smaken.

  • Grillad Pastrami

    Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.

    Grillad Pastrami

    Art nr. 553

    Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.

    Kotlett av gris 96%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor (lök), kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    540kJ/130kcal

    19g

    2,2g

    2,2g

    4,8g

    1,7g

    2,8g

    ca 1,5 kg

    1

    • Information saknas
  • Rökt Kycklingfilé

    Gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Rökt Kycklingfilé

    Art nr. 789

    Gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Kycklingbröst 95%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, veg. buljong, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    480kJ/110kcal

    21g

    1,7g

    1,6g

    1,9g

    0,7g

    3,5g

    100gr

    • Information saknas
  • Kryddskinka

    Julkryddor som svart- och kryddpeppar ger en mustig upplevelse.

    Kryddskinka

    Art nr. 530

    Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor. Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag. Detta gör den extra mustig med framträdande smaker av svart- och kryddpeppar.

    Skinka i bitar, koksalt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250.

    Sverige

    490 kJ/120 kcal

    18 g

    2,8 g

    1,4 g

    3,8 g

    1,3g

    3,8g

    ca 1,2 kg

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kokt saltrulle

    Traditionellt rundstycke av nöt som har en fin och välbalanserad sälta.

    Kokt saltrulle

    Art nr. 560

    Kokas varsamt i en välbalanserad lag som

    skapar fin sälta åt detta traditionella

    rundstycke av nöt.

    Nötrulle, salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250.

    Tyskland

    460 kJ/100 kcal

    21g

    1,8g

    1,0g

    1,8g

    0,7g

    3,3g

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Rökt nötrulle

    En naturligt formad och saftig skinka med en äkta känsla i varje skiva.

    Rökt nötrulle

    Art nr.

    Traditionellla nötrullar som tillagas och

    röks till en nyanserad smak av lönn och ek

    Nötrulle, salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Tyskland

    460kJ/110kcal

    21 g

    1,8 g

    1,0 g

    1,8 g

    0,7 g

    3,3 g

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Rökt bog

    Varmrökning på galler i sin naturliga form lockar fram en kraftfull smak.

    Rökt bog

    Art nr. 550

    En mager skinka som inte tumlas, vilket ger en köttigare konsistens. Den varmröks på galler precis som den är, utan nät och i sin naturliga aptitretande form. Röken av lönn och ek kan då tränga in på djupet och ge skinkan en kraftfull karaktär.

    Fläskkött, salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, kryddor, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

     

    Sverige

    490 kJ/120 kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    ca 1700g

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Grillad Rostbiff

    Vackert rödrosa inuti, precis som en läcker rostbiff ska vara.

    Grillad Rostbiff

    Art nr.

    Fina innanlår av tysk köttråvara rullas i vår hemliga kryddmarinad som sätter Jakobsdalsprägel på skapelsen. Vi grillar biffen långsamt för att få fram den vackert rödrosa färgen, kännetecknet för en läcker svensk rostbiff.

    Nötinnanlår, salt, kryddor, druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E451, glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325,kryddextrakt, kryddor (paprika).

    Tyskland

    460 kJ/110 kcal

    21 g

    1,9 g

    1,0 g

    1,6 g

    0,7 g

    2,2 g

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Svensk Rostbiff

    Vackert rödrosa inuti, precis som en läcker rostbiff ska vara.

    Svensk Rostbiff

    Art nr. 776

    Vi grillar biffen långsamt för att få fram den vackert rödrosa färgen, kännetecknet för en läcker svensk rostbiff.

    Nötkött, salt, kryddor, druvsocker (majs),stabiliseringsmedel E451, glukossirap,arom, antioxidationsmedel E301, E325,kryddextrakt, kryddor (paprika).

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    90g

    • Information saknas
  • Rökt kalkonbröst

    Skivor av hela kalkonbröst med en vänlig och fin rökdoft av alspån.

    Rökt kalkonbröst

    Art nr.

    Hela kalkonbröst läggs i formar och röks över alspånsglöd i hetta med hög luftfuktighet. En vänlig och balanserad rökdoft fyller smakupplevelsen.

    Kalkonbröst (87%), vatten, salt, stabiliseringsmedel E450, E451, druvsocker, antioxidationsmedel E301, E325, konserveringsmedel E250.

    Sverige

    460kJ/110kcal

    19 g

    2,0 g

    <0,5 g

    2,9g

    0,9 g

    2,8 g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.