Har blivit en svensk klassiker för att den är tillagad på traditionellt vis med kunskapen från flera generationer. Skinkan finns i flera smaker, så här kan du hitta din personliga favorit. Prova också Bror Jakobs kubbar, naturligt formade skinkor som ger en äkta känsla i varje skiva.

  • Rökt skinka

    Saftig med en mjuk saltdoft och röksöt smak av lönn och ek.

    Rökt skinka

    Art nr.

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Skinkan putsas noggrant, handläggs, nätas och röks sedan långsamt så att smakerna får tid på sig att utvecklas och mogna. Så tillagas en saftig klassisk skinka med mjuk saltdoft och en röksöt smak av lönn och ek.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    3000 gram

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Svartrökt skinka

    Extra lång rökning över lönn och ek skapar en generös smak.

    Svartrökt skinka

    Art nr.

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Skinkan putsas noggrant, handläggs, nätas och röks sedan rejält länge så att smakerna får tid på sig att utvecklas och mogna mer än normalt. Denna svarta pärla delar ovanligt generöst med sig av röksmaken från lönn och ek.

    Skinka 96%, ( helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250 Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Svartvinbärsskinka

    Svarta vinbär fyller upplevelsen med frisk sötma, jordighet och smakrikedom.

    Svartvinbärsskinka

    Art nr. 521

    Vi tillagar skinkan av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna marineras en hel natt i svartvinbärssaft för att smakerna ska komma fram ordentligt.  Skinkan handläggs, nätas och röks sedan långsamt tills den får en fin röksmak med frisk sötma och jordighet.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331E301, druvsocker (majs), naturligt svartvinbärsarom, kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Whiskyskinka

    Äkta skotsk whisky och lövskogsrök skänker skinkan en fyllig styrketår.

    Whiskyskinka

    Art nr.

    Vi tillagar skinkan av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna marineras en hel natt i äkta skotsk whisky så att smakerna kommer fram ordentligt.  Skinkan handläggs, nätas och röks sedan långsamt tills den får en fint spetsad röksmak av lönn och ek.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), whisky, kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Rosenkubb

    Naturligt formad skinka med ett Medelhavsdoftande rosmarintäcke.

    Rosenkubb

    Art nr.

    Tillagad av rostbiff och fransyska av svenskt fläskkött. De hela bitarna rullas i torkad rosmarin innan vi lägger dem efter varandra för att bevara den naturliga formen. Rosenkubben röks sedan utan nät. På så sätt tränger röken in på djupet i denna Medelhavsdoftande skinka.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, rosmarinkrydda, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20 g

    1,8 g

    1,6 g

    2,2 g

    0,7 g

    3,5 g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Pepparkubb

    Karaktärsstark skinka med originella skivor och krossad svartpeppar.

    Pepparkubb

    Art nr. 555

    Tillagad av rostbiff och fransyska av svenskt fläskkött. De hela bitarna rullas i krossad svartpeppar innan vi lägger dem efter varandra för att bevara den naturliga formen. Pepparkubben röks sedan utan nät. Det gör att en djup röksmak träder fram under den kryddiga ytan.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, svartpeppar, druvsocker (majs), kryddor, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20 g

    1,8 g

    1,6 g

    2,2 g

    0,7 g

    3,5 g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Mörkrostad gallerskinka med sotade flarn

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn.

    Mörkrostad gallerskinka med sotade flarn

    Art nr. 556

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn. En fyllig röksmak och en välbalanserad sälta ger varje skiva en fyllig och smakrik upplevelse. Gallerskinkan passar fint med lite syltade tomater eller en äpplechutney.

    Skinka 96%, ( helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, rökarom, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    Ca 1700g

    1

    • Information saknas
  • Mörkrostad gallerskinka med lönnsirap

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn.

    Mörkrostad gallerskinka med lönnsirap

    Art nr. 557

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn. En fyllig röksmak och en välbalanserad sälta i balans med lönnsirap,  ger varje skiva en fyllig och smakrik upplevelse.

     

    Skinka 96%, ( helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), kryddor, rökarom, stabiliseringsmedel E450, konserveringsmedel E250, lönnsirap (socker (79%), vatten, arom, rörsockersorap, salt). Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    470kJ/110kcal

    20g

    3,1g

    2,5g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    1,7 kg

    1

    • Information saknas
  • Svartrökt gallerskinka

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.

    Svartrökt gallerskinka

    Art nr. 559

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.
    Extra lång rökning över lönn och ek skapar en generös smak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E450, kryddor, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Näringsvärde per 100g

    Sverige

    490kJ/120kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    ca 1800g

    • Information saknas
  • Rökt gallerskinka

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.

    Rökt gallerskinka

    Art nr. 558

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form. Den nätfria skinkan lockar in röken i alla vrår och ger en kraftfull karaktär.

    Skinka 96%( helmuskel),salt, antioxidationsmedel E325, E331, E301, druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E450, kryddor, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.

    Sverige

    490 kJ/120 kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    ca 1800g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Svensk kallrökt skinka

    Röken från ädelgranris slår an en lätt tjärton i denna lufttorkade skinka.

    Svensk kallrökt skinka

    Art nr. 590

    Lufttorkad skinka som saltas och kallröks i ett typiskt röktorn där ädelgranris från Schwarzwaldskogen slår an en lätt tjärton. Efter tre månader är skinkan klar att avnjutas.

    Skinka helmuskel, salt, kryddor (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt.

    Sverige

    1145 kJ/275 kcal

    25 g

    1,0 g

    1,0 g

    15 g

    6,3 g

    5,5 g

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.