Bao med Srirachajulskinka

Vad koriander, sriracha och lättpicklade grönsaker har på julbordet att göra? Tja, vi tycker om att utmana traditionerna med nya smaker. Det här är en fräsch och exotisk kombination som förenar hetta från sriracha med köttets sälta och krispiga grönsaker i mjuka, ångkokta brödbullar.

Ingredienser

Frysta Baos (Finns i asiatiska livsmedelsbutiker) 12 st.
Mor Matildas Srirachajulskinka 12 skivor.
Gurka 1 st.
Morot 1 st.
Rödlök 1 st.
Hoisin (Le kum Kee) 1 burk
Sriracha 1 flaska
Koriander 1 kruka
Risvinäger 1 dl
Strösocker 2 dl

Instruktion

Blanda I dl risvinäger, 2 dl strösocker samt tre del vatten. Koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna.
Skiva gurkan tunt.
Skiva långa strängar av moroten med hjälp av en potatisskalare.
Skär rödlöken i fina ”båtar”
Lägg i grönsakerna i syltlagen och låt dra i minst 30 min.
Plocka fina kvistar av koriandern.

Tillagning samt montering

Ånga Baos i en ångkorg (finns i asiatiska butiker) efter anvisning på paketet.
Öppna upp baosen och lägg ett tunt lager med hoisinsås i botten.
Lägg lite picklade grönsaker på hoisinsåsen och sedan på en ihopvikt skiva srirachajulskinka.
Avsluta med mer pricklade grönsaker, srirachasås samt koriander.